Ciudat, dar adevărat: 15 curiozități neobișnuite, care ne arată lumea din alt unghi!

De ce covoarele persane nu erau niciodată perfecte? Cum au apărut chipsurile Cheetos? Ce se întâmplă dacă superi un papagal? Și care e diferența dintre pepsi și cola? Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

1. Mersul este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular, deoarece mușchii gambelor ajută la pomparea sângelui venos înapoi spre inimă.

2. Meșterii care creau în trecut celebrele covoare persane, lăsau în mod deliberat câteva defecte. Acest lucru se întâmpla pentru că persanii erau convinși că doar Dumnezeu e în stare să creeze ceva cu adevărat perfect.

3. Masajul nu încetinește îmbătrânirea pielii, ci doar ameliorează durerea și îmbunătățește tonusul mușchilor.

4. Potrivit Convenției de la Geneva, atacarea unui pilot care s-a catapultat este o crimă gravă de război.

5. Los Angeles este primul oraș din lume care și-a sincronizat complet semafoarele. În prezent, fiecare semafor este sincronizat cu toate celelalte și funcționează în fiecare zi în mod diferit, în funcție de traficul real din oraș.

6. Mustățile tigrului sunt atât de sensibile încât, cu ajutorul lor, tigrul poate determina poziția arterelor înainte de a-și mușca prada.

7. Aparatele de aer condiționat au fost inventate pentru a reduce nivelul de umiditate din tipografii și a îmbunătăți calitatea tiparului.

8. Unicul sport unde femeile concurează în rând cu bărbații este echitația.

9. Colonizarea Americii de către europeni s-a soldat cu moartea a 10% din populația lumii.

10. Chipsurile cheetos au fost inventate de un măturător, pe nume Richard Montanez, care lucra la fabrica Frito-Lay. În anii ’70 ai secolului trecut, el i-a sugerat această idee directorului companiei. Astăzi, Richard este directorul executiv al companiei PepsiCo, care produce celebra băutură despre care vom mai discuta în continuare.

11. Papagalii simt o afecțiune profundă față de stăpânii lor, compatibilă cu dragostea dintre două persoane. Dacă stăpânul moare sau papagalul ajunge în altă familie, acesta suferă de depresie și chiar se poate ciupi pe sine din cauza dezamăgirii, pe care nu o poate depăși.

12. În Suedia e interzis să-ți numești copilul IKEA.

13. Diferența dintre Pepsi și Cola este minoră. Surprinzător, dar cele două băuturi care concurează de mai bine de un secol au o compoziție identică, cu excepția unui singur ingredient – acidul citric. Acidul citric nu e folosit la prepararea colei, prin urmare, coca cola este mai dulce, iar pepsi are un iz acrișor.

14. Ultimul rinocer alb de sex masculin a murit în 2008. În prezent au rămas doar doi reprezentanți ai acestei specii pe întreg globul pământesc. Și ambele sunt femele. Când ele se vor stinge din viață, specia va înceta să existe.

15. Sună paradoxal, dar uneori trebuie să mâncăm mai mult ca să slăbim. Dacă dieta ta zilnică conține până la 1200-1500 de calorii, organismul devine stresat și, în loc să transforme grăsimea în energie – începe să o stocheze.

Citește și: 22 de imagini emoționante, care îți vor aminti cât de uimitoare este planeta Pământ!