Ce vrea să spună pisica când își mangaie stăpânul și când trebuie să te îngrijorezi

Probabil, orice amator de pisică a observat că aceste creaturi misterioase uneori își ling stăpânii. Majoritatea nu acordă o atenție deosebită acestui gest, deși specialiștii presupun că atunci când pisica linge mâna sau fața stăpânului ea își manifestă instinctul matern. Limba mamei este primul lucru pe care îl simte puiul nou-născut. Acest instinct este legat, în primul rând, de dorința de elimina mirosul pisicului, ca acesta să nu fie găsit de vreun prădător.

Și pisicile mature își ling reciproc blana. Acesta este un ritual special pentru ele. Prin urmare, dacă stăpânul își iubește animalul, având o atitudine corespunzătoare, acesta neapărat îi va răspunde la fel. În timp ce la câini iubirea față de stăpân este condiționată, la pisici totul este mai sofisticat.

Linsul nu se face fără motive

Dacă pisica își bagă nasul umed în mână la om, el își manifestă mulțumirea sau vrea mângâiere. Uneori, linsul stăpânului este egal cu rugămintea de a primi ceva bun de mâncare. În deosebi, asta se întâmplă dimineața, când animalul își trezește îngrijitorul.

De obicei, acesta este un gest plăcut, dar există și situații în care linsul pisicii poate prezenta motive de îngrijorare.

Mirosul omului

Deseori, pisicile ling mâinile stăpânului de la care miroase a mâncare sau care a preparat recent pește sau carne. Dacă mirosul va fi foarte puternic, felina va face tot posibilul să te scape de el.

Protecția și grija față de stăpân

Dacă stăpânul se trezește zilnic la aceeași oră, în week-end nu va avea posibilitate de a dormi mai mult. Pisica va începe să-și „spele” stăpânul la timpul potrivit. Astfel, ea își manifestă afecțiunea și simpatia față de om.

Relații sociale

Nu toate pisicile își consideră stăpânul conducătorul în casă. De exemplu, pisica care se consideră „conducătorul tribului” linge omul, crezând că acesta este neajutorat și incapabil să o facă singur.

Pur și simplu o ocupație

Uneori pisicile își ling blana îndelung pur și simplu din plictiseală. În asemenea situații, se recomandă să-i acorzi mai multă atenție.

Îmbolnăvire

Motivele linsului permantent ale pisicii pot fi și problemele de sănătate. Atunci când face acest lucru neîntrerupt, primul lucru pe care trebuie să-l faci este s-o verifici dacă are cvreo boală de piele. În caz că observi ceva, du-o imediat la veterinar.