Ce vrea pisica să-ți spună? 15 obiceiuri enervante, care trădează atașamentul ei față de tine!

Pisicile sunt niște creaturi neobișnuite, fermecătoare și amuzante. De regulă, acestea fie nu-ți plac deloc, fie le adori la nebunie, dar mai des le adori – chiar și atunci când sunt enervante, poznașe sau întrec limita bunului simț, în încercarea de a-ți atrage atenția. Toate pentru că în acest mod, ele își manifestă afecțiunea.

Dar oare cât de departe poate merge o pisică pentru a-și demonstra dragostea față de om? Pentru a răspunde la această întrebare, astăzi vom discuta despre 15 obiceiuri ciudate ale pisicilor, prin care acestea își manifestă dragostea față de tine.

Obiceiuri ciudate ale pisicilor

Pisica te mușcă gingaș de degete!

Chiar dacă poate fi neplăcut sau dureros, nu te supăra pe prietenul tău patruped, findcă în acest fel pisica îți mulțumește pentru că tocmai ai netezit-o pe burtă.

Pisica te linge pe față!

Pisicile sunt foarte pretențioase și atente în ceea ce privește ritualul lor de spălare, iar dacă în timpul acestuia felina își întoarce atenția asupra ta și începe să te lingă pe mână, pe picior sau pe față – să știi că în acest mod, animalul își demonstrează afecțiunea și-ți alocă un rol important în ierarhia simpatiilor sale personale.

Citește și: Sunt cele mai leneșe mamifere: 15 curiozități surprinzătoare despre pisici

Pisica miaună zgomotos!

Pisicile care miaună rar și discret sunt o adevărată comoară, dar, de obicei, situația este diametral opusă. Greu de crezut, dar pisica nu încearcă să te scoată din sărite când miaună intens și zgomotos. În pofida aparențelor, pisicile nu comunică între ele prin mieunat și folosesc acest diapazon vocal, exclusiv pentru a interacționa cu oamenii, și la fel cum tu simți nevoia de a interacționa cu persoanele care îți plac, așa și animalul tău de companie o simte.

Semnificație gesturi pisici

Pisica “face cozonaci” la tine pe piept!

Ți-a scăpat ceva în viața dacă nu te-ai trezit niciodată dimineața, simțind cum pisica ta, literalmente, te calcă repetat și insistent pe piept. E un gest cât se poate de expresiv, prin care puii de pisică își manifestă afecțiunea față de mamă. Iar dacă ai observat acest comportament la o pisică sau un pisoi matur, înseamnă că felina se simte relaxată și în singuranță alături de tine.

Pisica te urmărește cu atenție!

Ai avut vreodată acest sentiment ciudat că cineva te urmărește? Iar când ai ridicat privirea să te asiguri, ai dat peste pisica ta care se uită ațintit la tine, de parcă te faci vinovat în toate păcatele umanității? Relaxează-te, pisicile intră în contact vizual doar cu persoanele în care au încredere. Această privire mai este numită “sărut de pisică”, fiindcă astfel acestea își manifestă tandrețea.

Citește și: Oamenii de știință au descoperit că pisicile ne consideră părinții lor

Pisica te ghiontește!

Dacă pisica te tachinează în acest mod, fii sigur (ă) că este profund atașată de tine.

Comportament pisici în casă

Pisica încearcă să pătrundă în camera ta!

Dacă felina îți lezează intimitatea și încearcă să pătrundă vulgar în spațiul tău personal – să știi că o face doar din dragoste oarbă și profundă și nu își pot imagina despărțirea de tine nici măcar pentru un minut. În plus, acestea sunt foarte plastice, vigilente și ingenioase și la sigur vor găsi o modalitate să pătrundă în camera ta, prin urmare, nu are rost să te împotrivești.

Citește și: De unele vei râde, altele te vor speria: 20 de superstiții ciudate despre pisici

Pisica se întoarce cu coada la tine!

Dacă pisica tinde să-ți demonstreze cu orice preț coada și fundul blănos, înseamnă că are încredere în tine și se simte în siguranță.

Pisica ți-a luat în captivitate calculatorul!

Pisicile au abilitatea de a simți cel mai nepotrivit moment când trebuie să sară brusc peste tastatură, instalându-se confortabil acolo pentru a trage un pui de somn. Toate pentru că lor le place să fie centrul atenției, iar noi dedicăm mult mai mult timp instrumentelor digitale decât animalelor noastre de companie.

Secrete despre pisici

Pisica se strecoară în baie!

Baia e unul din puținele locuri unde poți să rămâi singur cu sine însuși, dar doar dacă nu ai o pisică. Pisicile adoră să se strecoare în baie din același motiv din care încearcă să pătrundă în camera ta. Nu-ți fă griji, e totul în regulă cu animalul tău. Acest comportament disperat este un semn absolut natural al atașamentului său față de tine.

Citește și: De ce ar trebui să te ferești de oamenii cărora nu le plac pisicile?

Pisica îți distruge mobilierul!

Probabil, ți-ai dat deja seama că felinele au cele mai bune intenții chiar și în acest caz. Ascuțindu-și ghearele de canapea, pisicile își marchează teritoriul și aleg, de regulă, mobila pe care tu o preferi cel mai mult, din simplu motiv, că petreci mult timp acolo.

Pisica se mângâie de picioarele tale!

Te-ai întors obosit de la muncă și pisica te sâcâe cu afecțiunea sa? Oferă-i un minut de atenție,fiindcă o face din cele mai sincere considerente.

Comportament ciudat pisici

Pisica aduce șoareci în casă!

Să dai de un șoarece mort, nu e cel mai bun mod de a începe weekend-ul. Și nu – pisica nu încearcă să te amenințe, mai degrabă, e vorba de un cadou. Chiar și pisicile domestice, bine hrănite, ies la vânătoare de câteva ori pe lună, fiind niște prădători înnăscuți, iar prada o împart cu ființele dragi, cum altfel?

Pisica încearcă să-ți blocheze calea!

Și face acest lucru, stând cu burta în sus. Adevărul e că așteaptă să o mângâi, iar poziționarea într-o postură atât de vulnerabilă nu este nimic altceva decât manifestarea unei încrederi de nestrămutat.

Pisica doarme mereu lângă tine!

În timpul somnului, pisicile sunt ca niciodată mai vulnerabile, așa că, dacă se culcă lângă tine sau în brațele tale, înseamnă că te iubește foarte mult și se simte protejată.

Citește și: Magia pisicilor! De ce patrupedul te-a ales anume pe tine?