Ce se întâmplă dacă îi permiți copilului să doarmă cu pisica? Răspunsul savanților germani!

Pisicile și copiii pot construi o prietenie puternică și de lungă durată. Studiile au demonstrat că acei copii care provin din familii deținătoare de pisici dezvoltă mai puține alergii, au un grad înalt de empatie și aptitudini sociale mai bune decât picii lipsiți de acest privilegiu.

Totuși, majoritatea părinților sunt destul de reticenți când vine vorba de dormitul copiilor cu pisica. În zadar. Ultimele cercetări arată că interacțiunea cu pisica îmbunătățește nu doar starea de spirit, ci și calitatea somnului la copii.

Dormitul cu pisica – bine sau rău?

Unii proprietari de pisici dezvăluie că se simt mult mai bine dacă felina doarme alături de ei. Din spusele lor, micul patruped îi ajută să se relaxeze și să adoarmă mai ușor, iar un somn odihnitor înseamnă întotdeauna o stare de bine. Acest lucru a fost confirmat recent și de către oamenii de știință din Köln. Studiul a fost publicat în revista Sleep Health de către un grup de cercetători germani.

Savanții au cercetat în premieră efectul pisicilor asupra somnului și stresului la copii, cât și modul cum felinele influențează asupra ritmurilor cicardiene în timpul nopții. În cadrul experimentului au fost monitorizați peste 300 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, care aveau obiceiul de a dormi (sau nu) cu pisica. Participanții la experiment au fost grupați în 3 categorii:

– cei care dorm regulat cu pisica;

– cei care dorm cu pisica din când în când;

– cei care nu dorm niciodată cu pisica;

Copii aveau pe mână o brățară care le monitoriza activitatea cardiacă și impulsurile nervoase. Rezultatele experimentului au demonstrat că acei pici care au dormit cu animalul de companie au avut un somn mult mai adânc, mai sănătos și mai liniștitor decât copiii din celelalte grupe.

De altfel, știai că în timpul somnului pisicile sunt deosebit de vulnerabile? Prin urmare, dacă micuța pufoșenie se culcă în preajma ta, înseamnă că te iubește foarte mult și se simte în siguranță. Și nu te teme să o încredințezi copiilor. Mai multe despre interacțiunea dintre om și pisică am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Ce vrea pisica să-ți spună? 15 obiceiuri enervante, care trădează atașamentul ei față de tine!