Iată de ce trebuie să îți scoți verigheta: 9 lucruri periculoase pe care le folosim în fiecare zi

Care e probabilitatea să mori în lift? Din ce se fabrică coloranții? Ce pericole ascunde perna și salteaua? Și de ce trebuie să fii atent când te ridici din pat? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

#1. După zece ani de utilizare, greutatea saltelei se poate dubla din cauza acarienilor și excrementelor de acarieni. Cu toate acestea, artropodele microscopice nu pot fi distinse cu ochiul liber, iar fecalele lor nu sunt diferite de praful obișnuit. Acarienii de praf sunt relativ inofensivi și doar ocazional provoacă alergii.

#2. Carminul, un colorant roșu utilizat în iaurturi, prăjituri, alcool și cârnați, este obținut din femele de coșenilă, o insectă exotică din Mexic. Coșenilele se hrănesc cu smochini și cactuși, din care se extrage carminul. Carminul este considerat un colorant scump și de înaltă calitate.

#3. Șansa de a deceda căzând din propriul pat este mai mare decât decesul în urma unei catastrofe aviatice. Sute de oameni mor anual din această cauză, mai ales când vorbim de paturi supra etajate, unde, dintr-un motiv sau altul, lipsesc anumite piese. Dar aproximativ o zecime din decese, survin în urma căderii de pe un pat obișnuit.

#4. Unii oameni se tem să urce sau să coboare cu ascensorul. Însă pericolul de a muri în ascensor este teribil de mic. Cablurile de lift nu cedează aproape niciodată. Anual, în lume, din această cauză mor până la 30 de persoane. În același timp, aproximativ 12 mii de persoane mor anual după ce alunecă pe scări.

#5. Există o șansă foarte mică, dar extrem de înspăimântătoare de a-ți rupe o coastă în timpul unui strănut. Iar dacă încerci să-l reții, poți provoca o ruptură a vasului sangvin în gât sau în cap. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă atât de des.

#6. Verigheta a devenit un simbol al fidelității și e foarte importantă pentru fiecare cuplu. Dar din când în când merită să o scoți, pentru că spațiul de sub inel devine un teren fertil pentru bacterii. Microbii se acumulează sub inele foarte repede și în cantități uriașe, până la 730 de milioane pe zi.

#7. Dacă petreci în fața televizorului măcar două ore pe zi, timp de o viață vei consuma în zadar aproximativ 1,5 ani. Nemaivorbind de rețele!

#8. Băile sunt un loc foarte periculos, dar multă lume uită despre asta. Aproape 400 de oameni mor anual după ce alunecă în cada de baie.

#9. Aș vrea să cred că alimentele produse la fabrică sunt supuse unui control strict al calității, dar acest concept este destul de vag. De exemplu, un kilogram de unt de arahide LEGAL poate conține până 5 fire de păr de șobolan și până 150 de rămășițe de insecte, conform reglementărilor FDA din SUA. Reguli similare se aplică produselor alimentare din întreaga lume.

#10. Mesele de birou sunt un teren fertil pentru bacterii. Oamenii de știință au demonstrat că o masă de birou conține de 300 de ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă. Din simplul motiv că nu e dezinfectată niciodată.

Citește și: Iată ce fac șoferii de tir ca să nu adoarmă la volan: 4 trucuri care îți pot salva viața!