Ce pericol ascunde mirosul de pește? 9 mirosuri din casă pe care le ignori în zadar!

Astăzi vorbim despre mirosul de gaz, amoniac, pește și alte arome neașteptate, care ar trebui să te pună în gardă!

#1. Mirosul de gaz

Gazul natural nu miroase, de aceea, producătorii adaugă impurități (compuși de sulf și mercaptan) care conferă aroma caracteristică. Dacă simți miros de gaz în casă, undeva există o scurgere. Închide robinetul de gaz și deschide toate ferestrele. Apoi apelează la serviciul de urgență. NU aprinde lumina și orice poate provoca o scânteie.

#2. Mirosul de mucegai și umezeală

Umezeala apare din cauza la condens, care este o consecință a sistemului de ventilare defect. De regulă, condensul intens creează un microclimat nesănătos în interiorul locuinței, iar umiditatea înaltă, mai devreme sau mai târziu, contribuie la apariția mucegaiului și ciupercilor.

Aerisirea defectă duce la acumularea de dioxid de carbon și creșterea concentrației de substanțe nocive din aer, lucru soldat cu afecțiuni cronice și slăbirea sistemului imunitar.

#3. Mirosul de canalizare

Unul care nu poate trece neobservat. Dacă în baie apare mirosul specific stațiilor de canalizare, e posibil ca undeva să fie spartă o țeavă. Biogazul, care se formează în canalizare, conține componente explozive toxice: hidrogen sulfurat și metan. Prin urmare, nu tărăgăna cu apelarea unui instalator.

#4. Mirosul de fum

Nici mirosul slab de fum nu trebuie ignorat. Dacă îl simți când folosești una din prize sau un anumit dispozitiv, s-ar putea să existe o problemă de ordin electric, care mai devreme sau mai târziu, poate duce la un incendiu. Cu alte cuvinte, nu te juca cu focul.

#5. Mirosul de pește

Dacă nu ai cumpărat pește, iar în casă miroase urât, ăsta poate fi primul semn că un aparat se supraîncălzește și nu funcționează corect. Un miros înțepător, asemănător cu mirosul de pește, apare atunci când plasticul sau cauciucul începe să se topească. Acest lucru poate provoca, de asemenea, un incendiu, așa că apelează un electrician pentru a investiga și a elimina cauza mirosului.

#6. Mirosul de vopsea

Multe vopsele conțin compuși organici volatili (COV), substanțe nocive care se evaporă în timpul procesului de uscare. Acestea pot provoca probleme de sănătate: iritarea căilor respiratorii, dureri de cap și afecțiuni ale sistemului nervos. Prin urmare, înainte de a te apuca de vopsit, asigură-te că locuința poate fi aerisită bine și alege vopsele cu indicele COV scăzut.

#7. Mirosul de amoniac

Mirosul de amoniac (amintește de urina pisicii) poate trăda scurgerea unui agent frigorific, dacă ai un frigider vechi. Amoniacul este o substanță toxică, de aceea este important să chemi un tehnician.

#8. Mirosul de câine

Dacă în casa ta miroase a câine, dar nu ai animale de companie, cel mai probabil există șobolani sau șoareci în casă. Ei se răspândesc rapid și sunt purtătorii multor infecții. Prin urmare, nu tărăgăna cu eliminarea lor.

#9. Mirosul de transpirație

Dacă ai un aparat de aer condiționat, acolo s-ar putea să fie problema. Există un filtru în interiorul aparatului care colectează praful, murdăria și bacteriile. Filtrul trebuie curățat și schimbat periodic.

Citește și: De ce tot mai mulți oameni renunță la ferestrele PVC? 5 motive să renunți și tu!