Ce nu era în regulă cu bijuteriile Prințesei Diana? Secretul pe care îl știa doar bodyguardul acesteia!

Bunătatea, solidaritatea, deschiderea, farmecul și povestea tragică a vieții au transformat-o într-o adevărată icoană pentru milioane de oameni. Iar stilul său expresiv, dar laconic, inspiră femeile din întreaga lume până în prezent.

Însă pe lângă toate cele enumerate mai sus, Prințesa Diana avea și un simț inedit al umorului. Aceasta adora să facă haz pe seama jurnaliștilor, iar trucul său preferat era să apară în public purtând bijuterii obișnuite, ca mai apoi să urmărească cum presa vorbește despre stilul său impecabil și scump.

Bijuteriile Prințesei Diana

În 1985, în timpul unei vizite în Italia, prințesa Diana, veselă și jovială ca de obicei, a apărut în fața italienilor purtând o rochie roz pudră, completată cu un colier și cu cercei luxoși, cu perle sub formă de inimioare. A doua zi după apariția triumfătoare a ei, presa într-un glas a început să discute despre frumoșii cercei ai prințesei, pe care aceasta i-ar fi primit cadou la nuntă.

În realitate, prințesa cumpărase colierul și cerceii cu câteva zile mai devreme, cu doar 50 de lire sterline, din magazinul Butler & Wilson de pe strada Fulham din capitală. Fiind amuzată de o asemenea reacție a presei și a publicului larg, Diana s-a pus pe șotii. Fostul bodyguard personal a lui Lady Di, Ken Wharfe, dezvăluie că aceasta făcea o vizită pe strada Fulham la fiecare 2-3 luni.

Simon Wilson, proprietarul magazinului, nici măcar nu mai era surprins de vizitele clandestine ale acesteia. “Prințesa Diana se comporta ca un cumpărător obișnuit, doar că purta o șapcă și era însoțită de un bodyguard. Putea să încerce o pereche de cercei și să întrebe un cumpărător buimac cum îi stă. Au fost oameni care și-au pierdut cunoștința când au recunoscut-o.”, a dezvăluit Simon la 20 de ani de la moartea acesteia.

De atunci, Diana a repetat trucul de mai multe ori și niciodată nu a fost prinsă. Odată a participat la un spectacol de balet, purtând un colier elegant, cu mărgele sub formă de stele de mare și pietre de onix (false). Accesoriul a completat de minune ținuta de culoarea smaraldului, deși a costat de câteva ori mai puțin decât rochia.

Prințesa Diana adora broșele. În 1986 aceasta și-a prins de rochie o bijuterie sub formă de șarpe, numai bună pentru un concert rock. Broșa a costat câteva lire sterline, dar nici un jurnalist agasant nu și-a dat seama de acest lucru.

Curând, prințul Charles a aflat despre pasiunea soției sale pentru bijuterii ieftine și i-a dăruit o broșă mare, cumpărată de la Butler & Wilson cu doar 48 de lire sterline. Diana a încercat broșa cu o rochie luxoasă de la Murray Arbeid.

Iar în 1988, special pentru un eveniment care urma să aibă loc la Opera din Sydney, aceasta a cumpărat o agrafă în formă de stea, acoperită în totalitate cu strasuri. Și nimănui nu i-a trecut prin cap că Diana a folosit pietre obișnuite, care costă doi bani, în loc de pietre scumpe.

Dar poate cea mai amuzantă reacție la bijuteriile purtate de prințesă, a fost generată de frumoșii cercei sub formă de semilună, pe care Regina Inimilor i-a purtat în Arabia Saudită. Cerceii erau confecționați din metal obișnuit, poleit cu aur și acoperit cu strasuri ieftine. Dar a doua zi, toată țara vorbea de frumoșii cercei sub formă de semilună pe care Diana i-ar fi primit cadou de la un șeic bogat și generos.

Ken Wharfe recunoaște că Diana era nespus de amuzată când jurnaliștii estimau podoabele sale la mii și zeci de mii de lire sterline. Ea chicotea de fiecare dată când citea asemenea știri, după care cumpăra o nouă bijuterie de 20 de lire din magazinul său preferat. Era micul lor secret și întreaga absurditate a situației o amuza prea mult pe prințesă pentru a dezvălui publicului larg valoarea reală a bijuteriilor sale.

Citește și: A încălcat eticheta, dar a câștigat simpatia întregii țări: 9 cazuri când Prințesa Diana s-a împotrivit tradițiilor regale!