Ce le face pe pisici fericite? 10 lucruri fără de care pisicile nu pot trăi!

Pisicile și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă. De aceea, trebuie tratată ca atare. Iată 10 lucruri pe care pisicile le iubesc cel mai mult.

1. Pisicile iubesc să doarmă

Chiar și celor mai active pisici le place să tragă câte un pui de somn, nemaivorbind de pisicile leneșe. Unele pisici dorm până la 16 ore pe zi! De aceea, e mai bine să nu le deranjezi. La urma urmei, nu vrei să-ți strici relația cu pisica, nu-i așa?

2. Pisicile iubesc să vâneze

Până și pisoii domestici, bine hrăniți și alintați, ies la vânătoare de câteva ori pe lună. Și o fac cu plăcere, iar prada o împart cu ființele dragi, pentru că nu se poate altfel. De aceea, să nu te mire că pisica aduce șoareci în casă.

3. Pisicile iubesc să zgârie mobila

Chiar și în acest caz pisicile au cele mai bune intenții. Ascuțindu-și gheruțele de canapea, felinele își marchează teritoriul și aleg mobila ta preferată, deoarece petreci mult timp acolo și mirosul tău s-a îmbibat în țesătură.

4. Pisicile iubesc să stea la soare

Băile de soare fac parte din rutina zilnică a oricărei pisici. Chiar dacă felinele rezistă la frig și au o blană călduroasă și densă, acestea nu ezită să se tolănească la soare sau lângă cămin ori de câte ori au ocazia.

5. Pisicile iubesc să fie mângâiate

Dar nu foarte des! De regulă, ele singure îți amintesc când vor să fie alinate. Acordă-lă un minut de atenție, fiindcă merită asta și o fac din cele mai sincere considerente. Nu uita, că suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit.

6. Pisicile iubesc să privească pe fereastră

Pisicile sunt animale foarte curioase prin natura lor. De aceea, dacă sunt închise în apartament, tind să studieze lumea înconjurătoare pe fereastră. De obicei, acestea se uită după păsări, insecte, oameni și alte subiecte care se mișcă.

7. Pisicile iubesc să se joace

O pisică sănătoasă nu pierde timpul degeaba. Dacă nu doarme, atunci vânează. Dacă nu vânează, atunci se joacă. Jocurile sunt importante pentru a rămâne în formă, dar și pentru a se distra.

8. Pisicile iubesc să mănânce

Și bineînțeles, pisicile pur și simplu adoră să mănânce. Spre deosebire de câini și alte animale domestice, acestea nu se satură niciodată, iar mulți pisoi se dovedesc a fi cei mai adevărați gurmanzi.

9. Pisicile iubesc să toarcă

Vibrațiile laringelui au un efect liniștitor asupra corpului său și o ajută să se relaxeze. Nu întâmplător, există cazuri când pisica începe să toarcă după o situație stresantă. E un mod de a se deconecta de probleme și a se alina.

10. Pisicile iubesc să manipuleze

Pisica este un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă. Mai mult, fiind șmechere și egocentriste de fire, pisicile s-au învățat să manipuleze cu cea mai “rațională” dintre ființe – omul. Și pe an ce trece, o fac tot mai bine.