Cât trăim învățăm: 10 informații pe care oamenii le-au aflat de curând

Dacă nu-ți dorești să rămâi blocat în rutină, trebuie să înveți sau să faci ceva nou în fiecare zi. Problema e că multe dintre lucrurile noi nu le conștientizăm sau le considerăm nesemnificative pentru a le ține minte.

Din fericire, atotștiutorul Google, mai are încă multe informații noi, despre care oamenii ar fi curioși să afle.

Iată câteva curiozități despre care s-a aflat de curând:

1. Și câinii au dinți de lapte (la fel ca și oamenii), care se înlocuiesc cu alții permanenți.

2. Nu vei putea să vezi umbra focului, dacă nu vei lumina spre el cu o lumină mai puternică.

3. Potrivit unei cercetări, în timpul unui meci de fotbal de 90 de minute, un fotbalist profesionist deține mingea în medie 2 minute, atingând-o în jur de 70 de ori.

4. Știai că limba broaștei este atașată de partea din față a gurii și nu de cea din spate, ca la noi? Totodată, aceasta este de 10 ori mai moale și mai lipicioasă din cauza salivei.

5. Salvador Dali este autorul florii de pe logoul acadelei Chupa Chups. Fondatorul companiei spaniole Chupa Chups, Enrique Bernat, a cerut un sfat de la Dali și acesta i-a recomandat să înscrie denumirea acadelei în interiorul florii.

6. Termenul „Genuine Leather” (piele naturală) nu înseamnă că articolul este realizat din piele naturală. Astfel este marcată pielea de calitatea cea mai inferioară, utilizată de companie.

7. 60% din toate mingile de fotbal din întreaga lume sunt confecționate în orașul Sialkot din Pakistan. Anual, acolo sunt produse între 40 și 60 de milioane de mingi.

8. În carapacea broaștei țestoase există terminații nervoase și ea simte când este atinsă.

9. În celebra pictură „American Gothic” este reprezentat un fermier și fiica sa, dar nu soția sa.

10. Stegulețele pe care le poți vedea în piscinele de apă sunt destinate înotătorilor, pentru ca aceștia să știe că până la marginea bazinului mai au de întotat încă 5 metri.