Ciudat, dar adevărat: 15 curiozități neobișnuite, care ne arată lumea din alt unghi!

Ce se întâmplă când doi oameni se îndrăgostesc unul de altul? Ce se bea în barurile din Rwanda? Și cum poate fi justificat furtul unui portmoneu? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

Curiozități despre lumea în care trăim

#1. În anul 1977, oamenii de știință au interceptat un semnal radio din spațiu, care a durat 72 de secunde. Semnalul nu era de natură terestră și nu a fost descifrat până în prezent. Cercetătorul care a reușit să-l capteze a rămas fără cuvinte și pur și simplu a scris pe o bucată de hârtie – Wow!

#2. O femeie din America de Sud a purtat în pântece un făt pietrificat timp de 44 de ani. Acest fenomen se numeşte în termeni medicali lithopedion, iar popular „copil de piatră.”

#3. După luarea mesei, inima pitonului indian se mărește cu 40%.

#4. Codul genetic al porumbului este mai complex ca genomul uman.

#5. În medie, oamenii pierd doi prieteni după ce se îndrăgostesc.

#6. În Rwanda există baruri unde se bea numai lapte. Cu alte cuvinte, oamenii se întâlnesc la un pahar cu lapte.

#7. Oamenii care suferă de sindromul Fregoli sunt convinși că toate persoanele pe care le întâlnesc sunt una și aceeași persoană care își schimbă înfățișarea.

#8. Dorința cronică, obsesivă, de a sta în pat toată ziua se numește clinomanie. Deci asta era!

#9. Când murim în somn, ne trezim deoarece creierul nu știe ce se întâmplă după moarte.

#10. Oamenii care suferă de sindromul mâinii străine nu își pot controla propria mână. În percepția lor, mâna poate lua anumite decizii de sine stătător, de exemplu, să pipăie o femeie în transport, să fure un portmoneu sau să lovească pe cineva. Sună ca o scuză absurdă, dar acest sindrom chiar există și oamenii ajung să-și perceapă mâna ca pe o ființă aparte. Se pare că am înțeles de ce suferă politicienii români.

#11. Există un tip de insomnie rezultatul căreia este întotdeauna letal. Se numește insomnie fatală familială. Este o boală foarte rară, ereditară, care întotdeauna provoacă moartea pacientului din cauza insomniei. La 2 ani de la apariția primelor simptome. De la primul caz înregistrat în 1765 până în prezent, de această afecțiune au suferit câteva sute de persoane.

#12. Oamenii sunt bioluminiscenți și strălucesc în întuneric, dar lumina este prea slabă pentru a fi văzută cu ochiul liber.

#13. Nu există cactuși în deșertul Sahara. Cactușii cresc doar în America de Sud și America de Nord.

#14. Rechinii au temperament diferit. Oamenii de știință au demonstrat că la fel ca oamenii, există rechini cu temperament coleric (impulsivi), sanguinic (ceva mai prietenoși) și flegmatic (pasivi).

#15. Cleopatra a trăit mai aproape de momentul în care primul om a zburat în cosmos, decât de momentul în care au fost ridicate piramidele.

Citește și: Pentru amatorii de umor negru: 9 fapte istorice, care sună înfiorător, dar sunt teribil de amuzante!