Cât de modest e primul CV a lui Steve Jobs? Nimic nu prevestea că peste 3 ani va fonda Apple

Cu toții începem de undeva… În 1973 legendarul fondator al companiei Apple, Steve Jobs, își căuta de lucru. El deja renunțase la studiile de la Colegiul Reed, însă până la momentul în care va schimba industria calculatoarelor, înființând Apple, mai erau 3 ani.

Pe atunci, Jobs, în vârstă de 18 ani, avea nevoie de un automobil. După cum este indicat în CV, accesul său la o unitate de transport „era posibil, dar puțin probabil”.

Apropo, acest CV a devenit una dintre cele mai scumpe hârtii din lume. Ea a fost vândută la licitația RRAuction cu 174 757 de dolari, prețul de start fiind de 5000 de dolari.

La rubrica abilități, Steve a scris că știe computerul și calculatorul, iar la domeniul de care este interesat a menționat „ servicii electronice și inginer de proiectare”.

La acel moment, viitorul creator al iPhone-ului nici măcar nu avea un telefon.

Iată cum arată acest CV:

La 3 ani după aplicarea la mai multe joburi cu acest CV, Steve Jobs a fondat împreună cu Steve Wozniak compania Apple. Ei au lansat computerul Apple I, care le-a adus primul succes. Apoi a urmat Apple II, apoi Macintosh, iar peste câteva zeci de ani și iPhone, de pe care o mare parte dintre voi citesc acum aceste informații.

Înainte ca să înființeze Apple, Jobs a călătorit în India și a petrecut o vreme într-o comună din statul Oregon. Probabil acolo și-a găsit inspirația pentru următoarele realizări. Aceste date din biografia lui sunt mult mai interesate decât munca la calculator și computer din tinerețe. Nu-i așa?

Restul deja este istorie.