Casa, oglinda gospodinei: 5 semne că ești o gospodină rea

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea vorbesc despre o gospodină iscusită. Dar în același timp, există câteva semne care vorbesc despre o gospodină rea. Hai să vedem care sunt ele!

1. Ai o groază de cutii alimentare nefolosite

Multe gospodine păstrează în astfel de cutii zahăr, sare, cereale și leguminoase. Acest lucru este comod și util. Dar dacă recipientele sunt goale și stau așa de câteva luni, de ce să le mai ții în bucătărie? Chiar dacă nu le folosești, ele devin periculoase pentru sănătate și își pierd utilitatea în timp. Aruncă-le și nu uita că strângerea de lucruri inutile este un obicei bătrânesc.

2. Păstrezi electrocasnicele defectate

Nu mă refer la prăjitorul de pâine care s-a defectat ieri, ci la aragazul vechi care stă la balcon, la aspiratorul pe care nu l-ai folosit de 3 ani și mașina de cusut care a fost lăsată uitării. Realitatea este cât se poate de simplă: dacă nu ai reparat un lucru timp de un an, cu certitudine nu ai nevoie de el, pentru că altfel era să-l repari, deci NU ai nevoie de el.

3. Gătești pe o tigaie veche

Multe femei folosesc tigaia chiar dacă acoperirea non aderentă e deteriorată. Dacă te numeri printre ele, oare nu te-ai săturat? Din punctul meu de vedere e un adevărat calvar. O tigaie nouă nu costă un pumn de bani, dar îți poate servi mulți ani înainte.

4. Păstrezi cutiile de la electrocasnice vechi

Avem un obicei stupid, care se trage din perioada comunistă. Când primim un cadou sau cumpărăm un aparat nou, păstrăm și cutia. Cine știe, poate prinde bine la ceva? Dar în realitate, cutiile nu sunt bune la nimic și doar consumă spațiul prețios din casă. O gospodină inteligentă le aruncă chiar din prima zi.

5. Lucrurile din casă nu au locul lor

Fiecare obiect din casa ta trebuie să aibă propriul loc. Hainele trebuie să stea în dulap, peria de păr să fie în baie, încălțămintea pe suportul din hol, iar vesela numai la bucătărie. Dacă nu ai loc pentru un anumit obiect, înseamnă că nu ai nevoie de el. Sau alt obiect inutil îi ocupă locul. Ordinea e atributul principal al unei gospodine adevărate.

Citește și: Femeia elegantă se îmbracă simplu: 10 lucruri care te vor face mai elegantă!