Casa neîngrijită duce la depresie: 10 semne că femeia nu are grijă de casă

O locuință dezordonată este o sursă inepuizabilă de stres și una dintre cauzele mai puțin evidente ale depresiei. Iar una ordonată, dimpotrivă, ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile. De aceea, învață să aduci ordinea în casa ta și ea va veni și în suflet.

1. Încălțămintea din hol

Cu toții avem zile proaste. Dar e important să uităm de ele imediat cum trecem pragul casei, ca negativul să nu ajungă la cei dragi. Și acum imaginează-ți că vii obosit, flămând și prost dispus de la muncă, deschizi ușa, și ce vezi? Încălțăminte împrăștiată peste tot și murdărie cu carul.

2. Vesela murdară

Mormanul de veselă murdară este un generator de stres, mai ales dimineața, când trebuie să pleci la muncă. Și e un mod sigur de a începe ziua cu stângul. Experiența arată că dacă speli vesela imediat după masă, consumi mai puțin detergent, mai puțină energie și mai puțin timp. Iar spălarea este mult mai plăcută.

3. Depunerile din baie

Nimănui nu-i place să facă curat în baie. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că o baie murdară este un lucru și mai neplăcut. Iar pe deasupra, e periculos, deoarece o cadă murdară este un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni, care provoacă un miros neplăcut.

4. Pantofii murdari

Te-ai întrebat vreodată de unde apare gunoiul? În primul rând, de pe pantofi! Ei sunt ambasadorii murdăriei în casa ta. Încearcă să-i ștergi cu un șervețel umed imediat ce te întorci de afară, nu invers. Acest lucru te va scuti de un task la ieșire și va menține holul curat.

5. Oglinzile murdare

Oglinzile sunt un lucru bun. Ele ajută la extinderea vizuală a spațiului și fac interiorul să pară mai luminos. Dar numai atunci când sunt curate. O oglindă cu pete poate compromite chiar și cel mai frumos interior. La urma urmei, depunerile pot fi îndepărtate destul de ușor.

6. Perdelele și draperiile prăfuite

Perdelele sunt un magnet pentru praf. La prima vedere ele par curate, însă aparențele sunt înșelătoare. Tot praful din cameră și cel care vine de afară se adună pe perdele. Apoi te miri de ce îți curge nasul, te dor ochii sau strănuți în continuu. Prin urmare, perdelele trebuie spălate de 4-5 ori pe an, deci cam o dată la 3 luni.

7. Perdeaua de duș murdară

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau nu, e să verifici perdeaua din baie. Dacă perdeaua pentru duș este murdară, nu-ți fă așteptări prea mari. La urma urmei, igiena acestui articol este strâns legată de igiena corpului. De pe perdea murdăria se răspândește prin toată baia.

8. Straturile de praf de sub mobilă

Adevărul e că sub canapele, șifoniere, dulapuri, fotolii, comode, aragazuri și frigidere – nu curăță nimeni. Acolo poți găsi monede, resturi de mâncare, colonii de furnici, scame, tone de praf, sâmburi, bijuterii și câteva fărâme de demnitate. Nu vei scăpa niciodată de praf dacă te lenevești să faci curat sub mobilier.

9. Caloriferele pline de praf

Radiatoarele sunt un magnet pentru praf și deseori sunt ignorate de gospodine pentru că sunt greu de curățat. Dar mai bine să o faci periodic, decât să te chinui când se adună mult praf, care poate provoca rinită și alergii. Există mai multe modalități prin care poți să le vii de hac.

10. Dezordinea în bucătărie

Blatul este elementul central al oricărei bucătării. El vorbește despre atitudinea și caracterul unei femei. Firimiturile, bureții murdari, urmele de gem și făină, nu au fost niciodată binevenite. Dacă blatul este neîngrijit și murdar, degeaba mai faci curat în bucătărie.