Câinii văd alb-negru: 8 minciuni mari în care oamenii mai cred chiar și acum

În zilele noastre, omenirea deține o cantitate atât de mare de informații științifice și cunoștințe despre lumea înconjurătoare ca niciodată în istorie. Chiar și așa, mai există unele falsuri în care oamenii continuă să creadă.

1.Câinii văd alb-negru

Câinii și rudele lor sălbatice – lupii sunt capabili să distingă culori, însă în comparație cu imaginea pe care o văd oamenii, realitatea lor nu are la fel de multe nuanțe. Mai există o presupunere a oamenilor de știință, că unele rase, trecute printr-un proces îndelungat de selecție, ar putea fi daltonice.

2.Mincinoșii nu privesc în ochi

Escrocii din toate timpurile combat această teorie –  potrivit victimelor acestora, cel mai frecvent aceștia reușeau să obțină încrederea și deschiderea persoanelor privindu-i lung în ochi, atât de pătrunzător de parcă priveau direct în suflet.

3.Cămilele au în cocoașe rezerve de apă

Această abilitate le-ar fi plăcut cămilelor cu o cocoașă, dar și mai mult celor cu două. Cămilele sunt capabile să bea multă apă dintr-odată, însă nimic nu rămâne ca rezervă. În cocoașe se află o cantitate mare de țesut adipos care alimentează organismul cu substanțe nutritive în timpul călătoriilor lungi.

4. Fulgerul nu lovește de două ori în același loc

Simpla existență a paratrăsnetului contravine acestui mit. În natură nu există legi ale fizicii care să „interzică” fulgerului să lovească de mai multe ori în același loc. Statistica arată însă că acest lucru se întâmplă foarte rar.

5. Liliecii sunt orbi

Chiar dacă natura i-a înzestrat cu abilitatea de a se orienta în spațiu cu ajutorul ecolocației, liliecii nu și-au pierdut vederea clasică. Iar dacă e să comparăm vederea acestora cu a oamenilor, atunci liliecii cu siguranță văd mai multe pe timp de noapte.

6. Planeta Pământ ar fi fost fără viață, dacă era cu 3 metri mai aproape de soare

Este greu de spus cum a apărut această teorie, bizară numai din cauza că luând în calcul dimensiunile cosmice ar fi importanți niște paramentri mult mai mari. Ultimele date științifice au confirmat că chiar dacă Terra s-ar apropia de soare cu câteva zeci de metri, ea încă ar fi potrivită pentru viață.

7. Vikingii purtau căști cu coarne

Luptătorii barbari ai nordului preferau bijuteriile din aur și considerau părul lung bărbătesc un simbol al vitejiei, însă nu există probe documentate arheologic că ei purtau astfel de acoperăminte de cap. Acest mit a luat naștere în secolul XIX, în Anglia Vectoriană, când oamenii obișnuiau să reinventeze istoria cu surplus de creativitate, în special detaliile despre care nu se știa nimic.

8. Toți dinozaurii au dispărut din cauza meteoritului

De fapt, căderea meteoritului a fost cauza morții a o treime din numărul vietăților preistorice. Ceea ce înseamnă că mult mai mulți dinozauri au dispărut din cauza evoluției naturale și apariția unor noi specii de prădători.