Buzunarul din chilot sau adâncitura sticlei: 15 obiecte obișnuite, la semnificația cărora nici nu te-ai gândit

Chiar și lucrurile obișnuite precum rombul de pe rucsac sau sertarul de sub cuptor au funcțiile lor, de care nu bănuiai.

Și obiectele banale din casă ne pot aduce surprize, iar noi credem că știm totul despre ele. Iată cele mai surprinzătoare curiozități despre obiectele care ne înconjoară.

1. Cutiile cu mâncare asiatică

Aceste cutii sunt făcute așa încât să fie desfăcute când mănânci. Astfel nu va fi nevoie să te chinuiești, încercât să prinzi cu bețișoarele orezul de prin colțuri.

2. Cilindrul de la încărcător

Acesta este un flitru care blochează interferențele de înaltă frecvență în circuitele electrice. Datorită lor, se îmbunătățește calitatea semnalului digital. Apropo, există astfel de filtre detașabile.

3. Nasturele din spatele gulerașului de la cămașă

Acest nasture oprește cravata să nu iasă în afara gulerului. Însă, în prezent, tot mai puține cămăși au acest accesoriu.

4. Adânciturile din sticlele de vin

Atunci când sticlele sunt închise ermetic, în interior se creează presiune. Adâncitura uniformizează această presiune așa încât sticla să nu se spargă.

5. Fâșie orizontală pentru nasturele superior al cămășii

De ce fâșia verticală de material nu continuă și la guler? Pentru că în partea de sus, cămașa se desface cel mai des din cauza mișcărilor gâtului. În acest fel, nasturele de sus nu se descheie la fiecare mișcare.

6. Găurile laterale de la încălțăminte

Pe lângă rolul lor de ventilare, mai există o explicație. Inițial, încălțămintea Coverse All Stars era produsă pentru jucătorii de baschet. Iar pentru ca încălțmintea să se țină mai bine de picior, șireturile erau trecute și prin aceste 2 găuri.

7. Gaura în lingura pentru spaghete

Câte spaghete încap în în această gaură atât reprezintă o porție pentru un om.

8. Gaura din mânerul cratiței

Este utilă nu doar pentru a o pune în cui. Este un loc special pentru lingura cu care amesteci.

9. Găurile din capacele unor stilouri

Copiii obișnuiesc să bage în gură capetele stilourilor. În cazul în care acestea vor fi înghițite, persoana va putea respira.

10. Săgeata de lângă semnalul de alimentare a bordului mașinii

Este o sugestie pentru cei care închiriază mașini sau au împrumutat-o de la cineva. Ea indică partea în care se află rezervorul mașinii.

11. Găurile de pe bețișoarele de Chupa chups

Explicația e foarte simplă. Astfel acadeaua se fixează mai bine de bețișor.

12. Buzunarul din lenjeria intimă

Această porțiune a chilotului este făcută, de obicei, din alt material decât tot articolul. Nu este un buzunar adevărat. El apare din imposibilitatea de a coase această margine din punct de vedere tehnologic.

13. Rombul cu 2 tăieturi pe rucsac

Inițial, aceste accesorii erau cusute doar la rucsacurile pentru turiști, prin care puteau fi trecute sforile. Acum ele au un rol pur decorativ.

14. Sertarul de sub cuptor

De obicei, aici se păstrează tăvile și tigăile. De fapt, misiunea sa este de a păstra calde bucatele care deja s-au gătit.

15. Numărul 57 de pe sticla de ketchup Heinz

Pe lângă faptul că acest număr este o parte din sloganul companiei, ea mai are și o utilitate practică. Dacă ketchupul nu iese, lovește peste acest număr.