Bordo, galben și alb: 5 nuanțe nepotrivite în dormitor care pot strica calitatea somnului

Paleta în care este executat interiorul dormitorului joacă un rol important. Designerii au identificat mai multe nuanțe care nu sunt susceptibile de a promova un somn sănătos și eficient. De asemenea, unele culori din dormitor sunt de natură să strice starea de spirit pentru noua zi.

Alb pur

Percepția culorii albe depinde în mare măsură de iluminarea camerei. Dacă camera este întunecată, atunci această nuanță va fi lipsită de viață.În plus, interioarele realizate în nuanțe de alb pot părea reci și deprimante, iar atunci dormitorul nu poate fi un loc bun pentru a te relaxa, scrie portalul Ideas for Your Home.

Cu ce să-l înlocuiți

Dacă tot decideți că dormitorul ar trebui să fie realizat în culori deschise, atunci designerii vă sfătuiesc să alegeți culori neutre – cum ar fi lăptos, gri sau bej. Stilurile scandinave, de exemplu, folosesc adesea o nuanță de gri și galben mai degrabă decât alb. Se numește “Stockholm white”. Această culoare este caldă și plăcută din punct de vedere vizual.

Bordo strălucitor

Culoarea clasică bordo aparține grupului de nuanțe de roșu care excită psihicul. Ar arăta destul de greu în dormitor.

Cu ce să-l înlocuiți

S-ar potrivi o nuanță de bordo cu subtonuri de maro – arată mai puțin strălucitor, însă foarte elegant. Designerii sugerează, de asemenea, să luați în considerare nuanțe pastelate mai deschise, inclusiv cora sau somon.

Violet

Această nuanță este considerată destul de controversată și provocatoare. Adevărul este că se bazează pe o combinație de roșu și albastru, două culori contrastante. Primul are un efect stimulator asupra psihicului, în timp ce al doilea, dimpotrivă, are un efect calmant. Prin urmare, culoarea violet în dormitor este mai bine să nu fie folosită.

Cu ce să-l înlocuiți

Paleta albastră și chiar blue este ideală pentru dormitor. Nuanțele liniștite calmează și sunt cel mai bine potrivite pentru pregătirea de somn.

Galben deschis

Culorile luminoase arată bine în camerele în care nu există suficientă lumină naturală. Cu toate acestea, nu este întotdeauna potrivit pentru dormitor. Culorile pure și luminoase excită psihicul și fac dificilă adormirea.

Cu ce să-l înlocuiești

Galbenul excesiv de strălucitor poate fi înlocuit, de exemplu, cu somon, ocru sau muștar. Astfel de culori au un aspect scump, nobil și elegant și, de asemenea, promovează relaxarea.

Negru

Negrul pentru interioarele de dormitor este o culoare greu de perceput. Pe de o parte, din punct de vedere vizual, pare dramatic și profund, dar pe de altă parte poate fi perceput ca fiind sumbru și deprimant.

Cu ce să-l înlocuiți

Dacă vă doriți o paletă mai întunecată în dormitor, puteți adăuga tonuri de gri sau maro la schema de culori. De asemenea, puteți doza culorile închise și le puteți combina cu tonuri mai deschise.