Bărbații care locuiesc singuri sunt mai fericiți: Iată de ce!

În societatea noastră, se crede că a fi singur este o plăcere dubioasă. În același timp, singurătatea conștientă a devenit tot mai populară în ultimele decenii, deoarece în lumea modernă nu mai e nevoie să-ți cauți un partener pentru a supraviețui. Fenomenul de blamare a persoanelor singure este tot mai rar întâlnit, iar bărbații care refuză în mod deliberat relațiile serioase se numesc cu mândrie “burlaci”. Ce beneficii găsesc într-o astfel de viață, vei afla în articolul de mai jos.

1. Cunoașterea de sine

Chiar și o persoană puternică și conștientă de sine se dizolvă treptat într-un partener – dacă nu complet, atunci parțial. Vrem nu vrem, partenerul ne schimbă. Uneori spre bine, alteori spre rău. Iar în încercarea de a place și de a face pe plac, deseori pierdem cel mai valoros lucru pe care îl avem – propria individualitate și înțelegere de sine.

2. Libertatea

Să fii singur înseamnă să fii stăpân pe propria viață. Să nu depinzi de altul și să nu mergi la compromis, nu atât cu partenerul tău, cât cu propriile valori. Nu degeaba, marele scriitor german, Erich Maria Remarque spunea că numai cel care nu vrea să rețină nimic, deține totul. Un burlac este liber să facă ce vrea.

3. Dragostea de sine

O relație nu înseamnă numai dragoste și suport reciproc, o relație mai înseamnă efort, compromis și sacrificiu. Și de cele mai multe ori, înseamnă renunțarea la o parte din propriile nevoi. Atunci când oferi dragostea ta cuiva, ești nevoit să rupi din dragostea ta pentru sine. Dar cine a spus că acest drum este singurul corect?

4. Banii

De cele mai multe ori, bărbații sunt cei care își asumă responsabilitatea pentru situația materială a familiei. Din această cauză, bărbaților nu prea le rămâne bani. Fie trebuie să ceară acordul verbal al soției pentru orice lucru care costă mai mult decât un pachet de țigări. Când ești singur, ai mai mulți bani și ești lipsit de aceste formalități.

5. Confortul domestic

Când ești singur, fiecare obiect din casă are locul lui și îl găsești exact acolo unde l-ai lăsat.  Nu te bate nimeni la cap – te trezești când vrei, mănânci când vrei, te speli când vrei. Nu vine nimeni să verifice dacă respiri, nu ascultă nimeni manele, nu-ți reproșează nimeni de unde vii la ora asta și ai libertatea să faci orice.