Bogaţii nu au copii… Ei au moştenitori: Cum arată 10 cele mai bogate femei din lume și care este secretul lor?

Majoritatea din ele se pot lăuda cu o educație desăvârșită, background profesional impresionant și rezultate înfloritoare în afaceri, dar trebuie să recunoaștem că, printre altele, au avut norocul să se nască în familia potrivită. Hai să vedem împreună cine sunt, cum arată și cu ce succese se pot lăuda cele mai bogate femei din lume, și dacă fericirea lor depinde de bani

Cele mai bogate femei din lume 2021

#1. Christy Walton

Christy este văduva lui John Thomas Walton, fiul lui Sam Walton, fondatorului imperiului comercial – Walmart. Aceasta a moștenit 1/6 din averea soțului său sub formă de acțiuni la Walmart, First Solar și Arvest Bank. Ba mai mult, în 10 ani a reușit să dubleze această avere.

Christy participă la acte de caritate, colaborează cu organizații non-profit, iar în 2006 și-a donat propria casă în stil Victorian fondului ICF și încă 4 milioane de dolari pentru întreținerea clădirii. Aceasta are 71 de ani și arată de 71 de ani. Cu toate că ar putea să se transforme complet cu cele 10 miliarde de dolari de care dispune. Dar oare ar mai fi aceeași persoană?

#2. Gina Rinehart

Cea mai bogată femeie din Australia deține pachetul de control la cea mai mare companie minieră de pe continentul australian. Datorită ei compania a ieșit din criză și a înregistrat o cifră de afaceri record. Ce-i drept, în viața personală Ginei îi merge mai prost.

Femeia a neglijat testamentul tatălui său, care i-a lăsat moștenire 77% din acțiuni, cu condiția ca firma să treacă în gestiunea nepoților, când cea mai mică din ei va împlini 25 de ani. Gina a restricționat ilegal accesul propriilor copii la fonduri până când instanța judecătorească a obligat-o să cedeze. Nu degeaba se spune că banii sunt ochiul dracului.

#3. Jacqueline Mars

Jaqcueline deține o treime din acțiunile companiei Mars Incorporated, ce pot fi convertite în aproximativ 20 de miliarde de dolari. Ea și-a făcut studiile în antropologie, administrează echipa de echitație a SUA și face parte din consiliul de administrație al Operei Naționale din Washington.

Lipsa de cunoștințe și experiență în domeniu nu a împiedicat-o să adune o avere imensă din vânzarea de ciocolate. Ea s-a alăturat afacerii de familie în 1982, când a fost angajată ca șef al departamentului responsabil de alimente. Și an de an a continuat să evolueze.

#4. Susanne Klatten

Susanne a devenit cea mai bogată femeie din Germania după ce a moștenit cota parte din companiile Altana și BMW, administrate de tatăl său. Frau Klatten a primit o educație excelentă în administrarea afacerilor în Elveția, iar până a prelua conducerea companiei a activat în publicitate și relații publice, precum și ca inginer la BMW.

Sub coordonarea sa, Altana a devenit a treia cea mai mare companie farmaceutică din Germania, iar investițiile în cercetări medicale continuă până în prezent. Totodată, Frau Klatten deține o cotă parte în companiile Nordex AG (producția instalațiilor eoliene) și SGL Group (producția articolelor din carbon). O doamnă care le reușește pe toate și arată tânără și plină de viață la ai să 58 de ani!

#5. Laurene Powell Jobs

Văduva lui Steve Jobs a învățat la Universitatea Stanford, are zeci de proiecte științifice și sociale în spate, precum și o implicare activă în viața companiilor Apple Inc. и The Walt Disney Company. În 2004, Laurene a fondat organizația non-profit Emerson Collective, ce investește anual zeci de milioane de dolari în startup-uri din domeniul IT. Un alt proiect renumit al ei este College Track, ce contribuie de mai bine de 20 de ani la îmbunătățirea standardelor de educație în Statele Unite, precum și la susținerea elevilor talentați.

#6. Charlene de Carvalho-Heineken

Chiar dacă nu ai băut niciodată bere, la sigur știi despre ce este vorba. Fă cunoștință cu Charlene de Carvalho-Heineken, fiica lui Freddy Heineken, fondatorul celebrei companii producătoare de bere. Charlene a moștenit 1/4 din acțiunile companiei Heineken după moartea tatălui ei, devenind cea mai bogată antreprenoare din Olanda. Ea a extins activitatea firmei în alte țări, în calitate de director executiv al acesteia. Pe lângă afaceri, Charlene este interesată de fotografie, muzică, arhitectură și schi.

#7. Moza bint Nasser

Moza bint Nasser este a doua dintre cele trei soții ale Emirului Qatarului, șeicul Hamad bin Kalifa al-Thani, mamă a șapte copii, una dintre cele mai stilate prime doamne de pe planetă, și oricât de surprinzător ar suna – o figură publică și politică importantă pentru lumea arabă. Totodată, potrivit zvonurilor, Moza bint Nasser și-a făcut 12 operații plastice, cheltuind sumar peste 2 milioane de dolari.

#8. Alice Walton

Moștenitoarea pachetului de control al companiei Walmart, a absolvit Universitatea Trinity din San Antonio, a activat în calitate de analist de capital și manager financiar, a condus diverse activități de investiții, iar în 1988 a fondat o bancă de investiții, fără susținerea tatălui său.

Abia după ce a câștigat destulă experiență în administrarea afacerilor, Alice a acceptat cota parte din firmă, care îi aduce venituri enorme până în prezent. Ca orice bogătașă care se respectă, Alice patronează arta, finanțează partide politice și e surprinsă în scandaluri, în special legate de conducerea în stare de ebrietate.

#9. Ivanka Trump

Fiica fostului președinte al Statelor Unite ale Americii a fost pregătită pentru o viață independentă, fără miliardele tatălui său. Drept urmare, Ivanka a absolvit Universitatea din Pennsylvania și-a construit o carieră de succes și a reușit deja să-și adune propria avere de milioane.

#10. Françoise Bettencourt Meyers

La momentul actual, nepoata fondatorului L’Oréal este cea mai bogată femeie din lume. În 2017, ea a moștenit 33% din pachetul de acțiuni al companiei L’Oréal, după moartea mamei sale, Liliane Bettencourt. Françoise s-a dovedit a fi o administratoare excelentă, cifrele companiei continuând să crească, iar averea sa crescând de trei ori. Pe lângă asta, ea este președinta unei fundații caritabile fondată de familia ei, care susține dezvoltarea științei și artei franceze.

În concluzie putem spune că deși s-au născut în familii bogate, toate aceste femei s-ar fi descurcat de minune chiar și dacă ar fi început totul de la zero. Pentru că verticalitatea, ingeniozitatea, perseverența, ambițiile și creativitatea lor vor rămâne, chiar dacă banii vor dispărea. Și pentru majoritatea din ele, firește că fericirea nu se ascunde în bani, ci în ideile și proiectele cărora le dau viață.

Citește și: 5 lucruri pe care nu le cumpără cei bogați, în schimb le cumpără restul!