Atunci când nu ai timp să speli: 5 moduri simple de a-ți împrospăta rapid hainele

Atunci când nu aveți timp să vă spălați blugii sau cardiganul preferat, dar aveți nevoie să îi împrospătați, există sfaturi simple și eficiente de spălare și uscare, cum ar fi congelarea sau tratarea cu vapori. În plus, spălarea frecventă deteriorează fibrele hainei și duce la decolorarea culorii. Așadar, este o idee bună să prelungiți timpul dintre spălări folosind aceste cinci metode.

Îndepărtarea petelor cu șervețele umede

Cel mai bine este să faceți acest lucru imediat ce apare pata. Metoda este potrivită pentru pantaloni, jachete și paltoane din țesături grele. Lichidele și grăsimea nu pătrund foarte bine în fibre și pot fi îndepărtate rapid. În loc de șervețele se poate folosi sare și pesmet.

Congelare

Acest truc este folosit cel mai adesea la blugii care trebuie împrospătați și pentru a scăpa de diferite mirosuri. Congelarea ajută, de asemenea, la păstrarea formei și culorii blugilor. De asemenea, pot fi păstrate în congelator și articolele din lână. Acest lucru le face mai puțin înțepătoare. Înainte de congelare, asigurați-vă că le puneți într-o pungă pentru a nu se atașa de camerele congelatorului.

Folosind un spray special

Există spray-uri precum șamponul pentru păr uscat care împrospătează hainele fără a intra în contact cu apa. Unele spray-uri sunt, de asemenea, vândute ca fiind antibacteriene. Acestea acționează mai bine împotriva mirosurilor și a bacteriilor. Așezați haina pe un umeraș, pulverizați-o și apoi apăsați-o ușor cu mâinile.

Abur

Un sfat bun și funcțional pentru împrospătarea hainelor fără spălare. Aburul fierbinte pătrunde în fibrele hainelor și distruge bacteriile, sursa mirosului. Dacă nu aveți un aparat de aburi, puteți atârna tricoul în baie sau deasupra unui ceainic pentru a obține abur natural.

Aerisire în aer liber

Pur și simplu atârnați hainele vechi pe un balcon sau afară, dacă nu plouă, și lăsați-le acolo câteva ore. Vântul va scăpa de mirosuri, iar razele soarelui vor avea un efect decontaminant.