Arta de a trăi frumos: 5 motive pentru care francezii sunt mai fericiți decât noi!

Francezii sunt maeștrii multor forme de artă. Arta de a vorbi frumos, arta de a iubi cu pasiune și arta de a trăi din plin. Ei sunt romantici, libertini, sunt temperamentali și știu ce vor de la viață. Iată 5 lucruri pe care le-am putea învăța de la ei.

1. Francezii muncesc atât cât se cuvine

Nici mai mult, nici mai puțin. Un francez care lucrează peste program fie este o greșeală a naturii, fie pur și simplu nu există. Ei înțeleg că goana după bani și succes te sufocă emoțional. Mai bine să muncești 6-8 ore pe zi, să-ți iei cafeaua de dimineață, să petreci serile cu familia și prietenii și să te mulțumești cu puținul pe care îl ai, decât să muncești nonstop și să dai ortul popii la 60 de ani.

2. Francezii se alimentează sănătos

Nutriția francezilor poate fi numită ideală, datorită tradițiilor alimentare seculare. Francezii mănâncă doar de trei ori pe zi și nu au gustări între mesele de bază. Gustările sunt doar pentru copii, ca aceștia să se dezvolte sănătos. În plus, francezii mănâncă lent, în porții mici. Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca în porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una din cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung.

3. Francezii iubesc libertatea

Liberté, Égalité, Fraternité – este deviza națională a Franței și acestea nu sunt niște simple cuvinte. Franța este țara care a dat tonul revoluțiilor și a avut o contribuție mare la renașterea democrației în Europa. Spiritul rebel și nonconformist e în sângele francezilor și se simte bine și astăzi. Francezii participă regulat la greve, mitinguri și proteste, care deseori se termină cu ciocniri violente. Francezii înțeleg mai bine decât oricine – un om liber este un om fericit.

4. Francezii râd mult

Simțul umorului este cel mai bun antioxidant. Oamenii care zâmbesc arată mai bine. Și se simt mai bine. Și trăiesc mai bine. Râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar simțul umorului și ironia la adresa propriei persoane ajută în cele mai deznădăjduite momente. Francezii știu asta și nu ezită să râdă ori de câte ori au ocazia.

5. Francezii știu să se bucure de plăcerile mărunte

Francezii nu se complică. Ei preferă să trăiască în voie bună și să profite din plin de plăcerile vieții. Franța e o țară plină de ispite: mâncare bună, femei frumoase, vinuri excelente, haine stilate etc. De ce să nu profiți de toate aceste plăceri? Francezii nu ezită să se răsfețe.

Citește și Alain Delon: Nu există nimic mai stupid decât tinerețea falsă!