Animale vii, captive în brelocuri! Aceste suvenire îngrozitoare se vând cu 1,50$, în China

Numeroși oameni sunt îngroziți după ce au aflat despre noua tendință bizară din China, iar activiștii pentru protecția animalelor sunt, în special, revoltați.

Ideea e că, oamenii din China țin în viață pești, broaște țestoase și alți amfibieni ca suvenire în brelocurile lor. Animalele sunt plasate în pungi mici de plastic cu suficientă apă pentru a le permite să supraviețuiască.

Pungile conțin, de asemenea, o cantitate mică de oxigen cristalizat și alți nutrienți, dar oricum reprezintă adevărate închisori pentru animalele mici.

Turiștii pot alege dintre salamandre, terrapine și pești, în calitate de „animale de companie”, care sunt sigilate în pungi mici de plastic, umplute cu apă fluorescentă, oxigenată și cu nutrienți pentru a menține animalele vii până la trei luni.

Dr. Sam Walton, fost lector de cercetare la Universitatea Malaezia Terengganu, explică că ar putea exista suficient oxigen și hrană în carcasa de plastic, dar deșeurile animale provenite din digestie și respirație sunt toxice și, în cele din urmă, le vor ucide. În esență animalele se otrăvesc cu amoniac.

El a adăugat că animalele acvatice sunt foarte sensibile la fluctuațiile de temperatură, astfel încât viața într-o pungă este ca și cea dintr-o seră. Prin urmare, șocul de temperatură și șocul fizic de a fi permanent agitate vor ucide animalele înainte de orice altceva.

Dacă proprietarul lor vrea să salveze viața animalului, trebuie să taie punga din plastic. Din păcate însă, acest lucru se întâmplă rareori, deoarece unii oameni păstrează brelocurile până când animalul moare, apoi le aruncă.

Ciudatele suvenire sunt vândute cu 1,50 dolari în metrou și gări.

Potrivit lui Qin Xiaona, directorul ONG Capital Animal Welfare Association, aceste suvenire sunt legale, deoarece doar animalele sălbatice sunt protejate în China, iar aceste animale nu se încadrează în această clasificare.

Cu toate acestea, mai mult de un milion de susținători au semnat petiția pentru a pune capăt vânzării acestor suvenire îngrozitoare.