Am lucrat 10 ani în marketing și sunt gata să-ți arăt șiretlicurile cărora cazi pradă în supermarketuri

Să știi că am suficientă experiență ca să-ți pot povesti despre trucurile de marketing folosite de cele mai mari rețele de supermarketuri din lume. Iată cum ești determinat să cumperi mai mult decât ai nevoie.

1.Celulele de păstrare a lucrurilor personale au cu totul alt scop

Aceste dulăpioare sunt instalate nu pentru cei care ar putea fura ceva și ascunde în rucsac. Misiunea lor e cu totul alta. Datorită lor, tu îți eliberezi mâinile de pungile și gențile pe care le ai și poți cumpăra mai mult.

2. Coșurile de cumpărături cu roți te fac să cumperi mai mult

Potrivit analizei experților, din 2009 până în prezent coșurile de cumpărături practic s-au dublat în volum, fapt datorită căruia vânzările s-au majorat cu 40%.

3. Cadourile gratuite pentru care, de fapt, plătești

Asemenea oferte sunt destinate, de obicei, copiilor care vor să colecționeze anumite jucării oferite în dar. Prin urmare, tu vei cumpăra de mai multe ori obiectul de care nu ai nevoie ca să primești cadoul.

4. „Taxa roz” din cauza căreia femeile plătesc mai mult

Nu știu dacă ai observat, dar aceleași obiecte care sunt destinate exclusiv femeilor și sunt de culoare roz sunt în medie cu 7% mai scumpe decât produsele pentru bărbați.

5. Sticker-ele cu reduceri – o metodă de a te induce în joc

Cataloagele în care trebuie să aduni stickere ca să obții o reducere nu sunt decât un mod de a juca cu subconștientul nostru din copilărie. În acest fel, cumperi produse care ar fi cu un preț redus pe care nu îl are oricine, ci doar tu, cel ce a adunat toate sticker-ele. În realitate, nu ai fi cumpărat niciodată acea tigaie.

6. Cardul clientului pentru a te putea urmări

Dacă ai un card de bonus sau de reducere te simți un client privileagiat. Pe lângă faptul că îți oferă reducere la anumite produse, aceasta mai este o metodă de monitorizare a clientului. Atunci când obții cardul, tu completezi un formular în care indici numele, vârsta, informația de contact. În acest fel, marketerii află că gravidele cumpără mai des produse cosmetice fără mirosuri. Ei văd ce cumperi de obicei și știu ce promoție să organizeze pentru clienții din aceeași nișă.

7. Iluzia produselor ieftine

Produsele „aruncate” la întâmplare îți redau senzația că ele sunt mult mai ieftine decât produsele aranjate pe raft. De obicei, aceste zone stau în cele mai vizibile locuri, pentru ca produsele să fie luate în trecere.

8. Porțile antifurt numără cumpărătorii și nu hoții

Misiunea de bază a acestor porți este să numere câți cumpărători au intrat în magazin și câți dintre ei au ieșit cu ceva cumpărat. Astfel se evaluează succesul promoțiilor. Dacă o să fii mai atent, vei observa că vânzătorii evită aceste porți pentru a nu fi considerați cumpărători.

9. Specialiștii în marketing nu vor ca bărbații să meargă la cumpărături cu femeile

Bazându-se pe analize, marketerii știu foarte bine că femeile au dorințe spontane și cumpără fără a sta prea mult pe gânduri. Din această cauză, produsele pentru bărbați sunt situate mai aproape de intrare, ca aceștia să se rețină în timp ce femeia face alte cumpărături.