Al șaselea simț: 9 semne că intuiția ta funcționează corect!

Când nu știm ce decizie să luăm, apelăm la glasul interior și lăsam intuiția să ne decidă soarta. Dar de unde să știm că intuiția nu va da greș? N-avem de unde, dar ne încredem în ea de fiecare dată. Și rareori regretăm.

O intuiție dezvoltată ne scapă de oameni toxici, ne protejează de rele și ne îndrumă pe calea cea dreaptă. Dar care sunt semnele că o posedăm?

Semne că ai intuiția dezvoltată

#1. Într-un fel sau altul, ai întotdeauna dreptate

De câte ori ți s-a întâmplat să ai de a face cu un om rău, mincinos sau, dimpotrivă, cu un om de valoare – și să-ți dai seama ce fel de om este încă de la prima vedere? Dacă ți se întâmplă des, dacă deciziile tale spontane sunt întotdeauna corecte, iar flerul tău nu dă greș niciodată – înseamnă că ai o intuiție desăvârșită.

#2. Ai vise foarte clare

Visele sunt glasul subconștientului și cu cât mai clare sunt visele tale, cu atât e mai strânsă legătura dintre conștient și subconștient, dintre intuiție și rațiune. Celebrul psiholog elvețian, Carl Jung, considera că visele recurente poartă conținut de care o persoană, dintr-un motiv sau altul, nu este pregătită să fie conștientă.

#3. Ai gânduri obsesive

Gândurile obsesive nu sunt lipsite de sens cum consideră unii. Deseori sentimentul obsesiv este provocat de intuiție. Subconștientul simte și analizează mai multe lucruri decât conștientul, dar nu poate să le exprime. Și, într-un final, mesajele subconștientului se transformă în vise, obsesii, previziuni, revelații și presentimente etc.

#4. Îți place să visezi

Oamenii cu intuiție dezvoltată visează chiar și atunci când sunt treji. Firea visătoare a lor le dezvoltă imaginația și puterea creatoare. Iar aceste lucruri îi ajută să ia decizii corecte, în mod instinctiv, chiar dacă deciziile par spontane.

#5. Ai un nivel bun de empatie

Empatia este capacitatea de a înțelege și de a simți emoțiile și gândurile altei persoane, de parcă le-am trăi noi. Ea este foarte apropiată de intuiție, iar unii psihologi chiar o numesc intuiție simpatetică. Toți oamenii cu intuiție dezvoltată simt bine emoțiile și gândurile altor persoane și sunt capabili să îi consoleze sau le împartă bucuria.

#6. Știi ce se va întâmpla înainte să se întâmple

Dacă ești bun la previziuni – înseamnă că ai intuiția dezvoltată. Intuiția este capacitatea conștiinței de a descoperi, pe cale rațională (în mod spontan), esența unei probleme. Și cu toate că revelațiile ni se par spontane, ele sunt rezultatul reflectării senzoriale, muncii subconștientului, care iese la suprafață.

#7. Ești atent la “coincidențe”

Coincidențele sunt felul lui Dumnezeu de a-și păstra anonimatul” – Albert Einstein. Dacă ești omul care nu crede în coincidențe, ci se încrede în ele și le acceptă ca pe un semn de sus, înseamnă că intuiția ta funcționează corect.

#8. Simți că ești pe calea cea dreaptă

Dacă ai senzația că ești la locul potrivit și în momentul potrivit oriunde te-ai duce, înseamnă că ai un simț de orientare rapidă și o capacitate înnăscută de contemplare lăuntrică, datorită căreia cunoști adevărul fără participarea conștiinței și fără ajutorul experienței.

#9. Răspunsurile îți vin sub formă de revelații

Inspirația, revelațiile, presentimentele – toate sunt strâns legate de intuiție și sunt rezultatul reflectării senzoriale. Dacă întotdeauna găsești răspunsurile pe care le cauți și trăiești în armonie cu tine și cu cei din jur, înseamnă că intuiția ta funcționează corect.

Citește și: Dacă ai aceste 7 simptome, înseamnă că ai nevoie de o pauză ACUM!