Agresivitatea la pisici: 3 motive pentru care pisica își mușcă stăpânul!

Cu toate că pisicile sunt ușor de domesticit și, în general, sunt destul de drăguțe – uneori micile pufoșenii pot deveni agresive. Nu e o noutate și, în fond, este un lucru natural.

Oricât de dulci și blânde ar fi, agresivitatea în rândul felinelor nu e un lucru ieșit din comun. Mai ales că nu se manifestă fără motiv. Iar unul din principalele motive este interacțiunea cu omul.

De ce pisica e agresivă cu stăpânul?

#1. Senzațiile neplăcute

Tuturor ne place să ne sâcâim patrupedul din când în când. Dar dacă pisica își arată colții și își scoate gheruțele înseamnă că e momentul să te oprești. Pisicile nu devin agresive fără motiv.

Dacă o mângâi pe burtă și se uită rău la tine înseamnă că o doare și ăsta poate fi primul semnal că trebuie să o duci la veterinar. Ori pur și simplu i-a crăpat răbdarea și îți sugerează că e timpul să o lași în pace. Nu uita că deși ai domesticit-o, pisica rămâne un animal destul de independent.

#2. Frica

Cel mai des pisicile devin agresive atunci când sunt speriate sau le este frică de ceva. Când în calea lor apare un potențial pericol, creierul pisicii activează modulul de supraviețuire.

Reacția lor poate fi de-a dreptul imprevizibilă în acel moment. Și chiar nu ar trebui să te superi dacă pisica te-a zgâriat și pe tine. În situații critice, felina nu-și poate da seama dacă reprezinți un pericol sau nu. Ea revine la instinctul primar, la setările implicite, dacă vrei. Prin urmare, evită situațiile când pisicuța ta se simte amenințată, prinsă sau înconjurată.

#3. Joaca

Joaca care a mers prea departe. Jocurile de-a vânătoarea sunt destul de inofensive la început, dar atunci când spiritele se încing, să nu te mire că pisica își manifestă comportamentul agresiv.

Pentru a preveni acest moment neplăcut, joacă-te mai des cu ea, ca pufoșenia să facă diferența dintre o simulare și o luptă adevărată. La urma urmei, pisica e atașată de tine și nu îți vrea răul. Iar despre cum Zurli a ta își manifestă atașamentul față de tine am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Ce vrea pisica să-ți spună? 15 obiceiuri enervante, care trădează atașamentul ei față de tine!