Adevărul doare: 20 de curiozități îngrijorătoare, despre care vei dori să uiți cât mai rapid!

Lumea care ne înconjoară nu încetează să ne uimească. Uneori în sensul bun al cuvântului, alteori în sensul rău. Unele fapte ne bucură, altele ne descurajează și vrem să uităm cât mai rapid de ele. Dar indiferent dacă ne place sau nu – adevărul rămâne adevăr. Și fără îndoială, adevărul este util.

Recent, utilizatorii Reddit au fost întrebați: Ce adevăr neplăcut ai vrea să-l uiți odată pentru totdeauna? Am studiat răspunsurile și le-am selectat pe cele mai memorabile dintre ele. Ești sigur că ești gata? Pentru că unele curiozități îți vor da întreaga lume peste cap.

Curiozități neobișnuite despre lumea care ne înconjoară

#1. Papagalii simt o afecțiune profundă față de stăpânii lor, compatibilă cu dragostea dintre două persoane. Dacă stăpânul moare sau papagalul ajunge în altă familie, acesta suferă de depresie și chiar se poate ciupi pe sine din cauza dezamăgirii, cu care nu se poate descurca.

#2. Unii oameni au reacții alergice la propriul sânge. Sistemul imunitar distruge eritrocitele și, în consecință, ei suferă de hemoragii, senzație constantă de frig și dificultăți de respirație

#3. Există un tip de insomnie rezultatul căreia este întotdeauna letal. Se numește insomnie fatală familială. Este o boală foarte rară, ereditară, care întotdeauna provoacă moartea pacientului din cauza insomniei, la 2 ani de la apariția primelor simptome. De la primul caz înregistrat în 1765 până în prezent, de această afecțiune au suferit câteva sute de persoane.

#4. Câinilor le plac jucăriile piuitoare, deoarece sunetul scos de ele este asemănător cu țipetele de durere pe care le scoate prada.

#5. Glandele anale ale castorului secretă mucus, care este folosit la prepararea extractului de vanilie.

#6. Fiecare smochină conține cel puțin o viespe moartă. Viespile fig sunt viespi ale super familiei Chalcidoidea, care petrec stadiul larvar în interiorul smochinei. Acestea sunt esențiale pentru polenizare și dezvoltarea normală a fructului.

#7. În fiecare săptămână, consumăm circa 5 grame de particule de plastic. Practic înghițim un card bancar.”

#8. George Washington purta proteze dentare, care cel mai probabil au fost confecționate din dinții etniilor asuprite.

#9. În Statele Unite ale Americii, circa 2500 de stângaci mor în fiecare an după ce folosesc lucruri concepute pentru dreptaci.

#10. Potrivit studiilor realizate de London School of Hygiene & Tropical Medicine, urme de excremente pot fi găsite pe 15% din toate telefoanele mobile și pe 20% din toate ceștile de cafea.

#11. Spre deosebiri de țânțari, fluturii nu sunt capabili să provoace răni oamenilor, dar cu mare plăcere ar bea din sângele uman.

#12. În metrou, aproximativ 15% din aerul pe care îl respiri, este alcătuit din particule de piele desprinse de pe corpul uman.

#13. În SUA există mai multe case în care nu locuiește nimeni, decât oameni fără adăpost.

#14. În primii 10 ani de utilizare, greutatea saltelei se poate dubla (nu întotdeauna). Acest lucru se datorează acarienilor și excrementelor acestora, care se acumulează în saltea.

#15. Conform statisticilor, toaleta este cel mai curat loc din casă. Savanții au demonstrat că pe masă, chiuvetă sau pe telefonul mobil sunt mult mai multe bacterii.

#16. Când un leu mascul pune stăpânire pe un grup, acesta omoară toţi puii. Deoarece într-un grup, toţi puii trebuie să fie ai masculului dominant.

#17. Un sărut poate transmite peste 40.000 de paraziți și până la 250 de tipuri de bacterii.

#18. Pământul este un cimitir nesfârșit. Nu te îngrijora dacă afli că sub casa ta au fost îngropați oameni. Nu vei găsi un loc pe Pământ sub care nu au fost rămășițe umane. Planeta noastră este un cimitir imens. Conform estimărilor, aici au locuit 106 miliarde de oameni și e naiv să crezi că ei s-au evaporat.

#19. În piscină, ochii nu se înroșesc de la clor. De fapt, cloramina irită ochii, iar ea se formează după ce clorul interacționează cu urina umană. Prin urmare, fie împacă-te cu acest gând, fie schimbă piscina.

#20. De mirosul parmezanului răspunde același compus, care provoacă mirosul vomei umane – acidul butiric.

Citește și: De ce arabii importă nisip și cămile din Australia și alte 14 curiozități despre care nu ai știut până acum!