Aceștia sunt 5 cei mai mari urși din lume. Cântăresc câte o tonă!

Ursul este un animal frumos, dar în același timp un animal foarte periculos care a ales pădurile din America de Nord, Europa și Asia. Încă din cele mai vechi timpuri, acest animal a devenit unul dintre personajele principale ale legendelor, poveștilor și miturilor, în care urșii mari adesea au personificat puterea.  În cursul cercetărilor, paleontologii au descoperit că aceste animale mari ale planetei s-au stabilit în urmă cu aproximativ 5-7 milioane de ani. Să ne uităm la mai multe specii mari pentru a afla care este cel mai mare urs din lume.

5. Baribal (până la 360 kg)
Ursul negru poate fi găsit din întinderile nordice din Alaska până în Mexic, în toate provinciile Canadei și în 39 de state americane. Baribalii cresc până la 2 metri și cântăresc de la 330 la 360 de kilograme. Trăiesc în păduri și doar pentru a-și căuta hrană, poate merge în zone deschise – văi de râuri, pajiști și câmpii. Sunt singuratici, deși la nașterea puilor, femelele formează un fel de grădiniță, cu scopul de a crește și proteja urmașii. Baribalii sunt vegetarieni, deși ocazional atacă animale mici.

4. Grizzly (până la 450 kg)
Aceasta este una dintre subspeciile ursului brun. Ursul grizzly trăiește în principal în Alaska și poate fi găsit și în unele provincii ale Canadei și în unele state ale Americii. Este cea mai mare specie de urs din America de Nord și crește până la 2,3 metri lungime și cântărește 450 de kilograme. Există multe povești despre urși grizzly care mănâncă oameni, iar un urs de 476 kilograme a fost ucis în Statele Unite în 2010. Se deosebește de rudele sale europene prin obiceiuri și caracter, deși este foarte asemănător ca aspect. Grizzly sunt de culoare maro, uneori cu o nuanță negricioasă.

3. Ursul brun siberian (până la 800 kg)
Acest uriaș este, de asemenea, o subspecie a ursului brun și trăiește, așa cum sugerează și numele, în Siberia, în bazinele râurilor Anadyr și Kolyma. Singur rătăceste prin păduri în căutare de hrană, iar iarna cade într-o lungă hibernare. Este omnivor și mănâncă aproximativ aceeași cantitate de alimente animaliere cât și erbivore. Sunt cu adevărat imenși, lungimea corpului atinge 2,5 metri, iar greutatea poate ajunge la 800 de kilograme. Puii se nasc în perioada de hibernare, iar ursul rămâne cu mama până la vârsta de 3 ani, până când devine mai puternic și capătă abilități de vânătoare.

2. Kodiak (până la 1000 kg)
Crește până la 3 metri, iar un adult Kodiak cântărește de la 850 la 1000 de kilograme. Astăzi, nu există mai mult de 3000 de indivizi, iar cel mai mare număr trăiește în arhipelagul Kodiak de pe coasta Alaska. Un mamifer muscular cu un corp masiv este omnivor și, pe lângă hrana animalieră și vegetația este inclusă și în dieta lor. Speciile mari nu se adaptează foarte bine la condițiile captive. Este renumit pentru faptul că această subspecie a jucat în unele filme populare filmate de regizorii de la Hollywood, iar frumusețea, grația și dimensiunea ei pot fi apreciate în fotografie.

1.Urs polar (până la 1000 kg)
Topul nostru este completat de cel mai mare prădător urs al planetei – ursul polar, a cărui greutate ajunge până la 1 tonă, iar lungimea corpului poate fi mai mare de 3 metri. Dar erau și indivizi foarte mari. Deci, dintre toți prădătorii care merg pe Pământ, cel mai mare este ursul polar. Rețineți că cel mai mare urs din lume este omnivor, dar delicatețea preferată este peștele. Interesant este că pielea de sub blana ursului polar este neagră. Este demn de remarcat faptul că numai femelele însărcinate intră în hibernare pentru o perioadă lungă de timp, dar bărbații în timpul iernii hibernează pentru o perioadă scurtă și chiar și atunci nu în fiecare an.