Aceste lucruri nu trebuiau să existe: 3 descoperiri inexplicabile, nedescifrate până în prezent!

În lume există multe enigme care le dau bătăi de cap savanților și nu pot fi explicate până în prezent. Și îmi place mult să citesc despre ele. Dar mai mult îmi place să aflu despre lucrurile care nici măcar nu se încadrează în istoria acceptată a lumii, pun la îndoială legile fizicii sau apar de nicăieri. Despre 3 asemenea descoperiri vom discuta în continuare.

Descoperiri arheologice inexplicabile

#1. Misterul sferei Betz

Pe 26 mai 1974, liniștea familiei Betz a fost tulburată de o descoperire neobișnuită. Terry Betz si tatăl său, au hotărât sa inspecteze daunele provocate de un incendiu forestier. Nu departe de ferma lor, bărbații au descoperit o bilă de mărimea unui pepene verde, care părea să fie făcută din metal.

Sfera era ideală. Ba mai mult, aceasta nu avea urme de lovituri, sudură sau zgârieturi. Nu era murdară de cenușă, cu toate că a fost în epicentrul incendiului. Bila era absolut netedă, cu excepția câtorva triunghiuri bizare, de 3 mm.

Terry a hotărât să o ia acasă și în scurt timp a uitat de ea. Câteva săptămâni mai târziu, fiul acestuia a început să cânte la chitară în camera unde se afla misteriosul obiect. Aici au pornit ciudățeniile. Când băiatul a început să cânte piesa, sfera de parcă a prins viață. Aceasta reacționa prin vibrații de intensitate diferită și scoate sunete asemănătoare unui camerton.

Ulterior, stăpânii casei au observat că sfera acționează negativ asupra câinelui lor, care era înnebunit de infrasunetele pe care le scotea acest obiect neidentificat. Mai mult decât atât, bila se deplasa de sine stătător și sfida legile cunoscute ale fizicii. De exemplu, pe un plan înclinat, în loc să se miște în jos, putea să se miște în sus. Sau putea să penduleze pe podea fără să se oprească, revenind într-un final la locul inițial.

Examinând bila, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceasta e făcută din oțel inoxidabil, cu impurități de nichel, că nu a fost sudată, dar în interiorul ei ar putea exista încă 3 sfere mai mici. De asemenea, savanții au descoperit că bila are 4 poli și doreau să o studieze din interior, dar familia Betz a refuzat acest lucru, iar componența și natura obiectului așa și a rămas un mister.

#2. Artefactul londonez

Povestea artefactului londonez a început în 1934, în orașul Londra, din statul american, Texas, când Emma și Max Hahn au făcut o descoperire impresionantă. Cuplul a observat o bucată de lemn, blocată într-o piatră și la o examinare atentă au descoperit că era vorba de un ciocan.

Tinerii căsătoriți au hotărât să arate ciocanul unui expert, pentru a stabili de unde provine și cum a ajuns să fie blocat în interiorul unei roci. Dar toți arheologii spuneau într-un glas că este vorba de un fake și metalul nu putea ajunge în mod natural în rocă. Toate pentru că tehnologia de turnare a metalului a apărut mult mai târziu. Perechea a uitat de artefact și abia peste 50 de ani, savanții care respingeau teoria evoluției, s-au interesat de el.

Ciocanul a fost dus la o analiză chimică și rezultatele au fost cutremurătoare. Aliajul era realizat din 97 % de fier pur, 2 % de clor şi 1 % de sulf, iar fierul a trecut printr-un proces de purificare înainte să fie turnat. Tehnologia dată nu numai că nu exista în antichitate, ea a apărut mai târziu de 1934, când Emma și Max Hahn au descoperit artefactul.

Analizele chimice ulterioare au scos la iveală alte lucruri exorbitante. Calcarul care înconjoară ciocanul are peste 100 de milioane de ani. Iar compoziția fierului din care a fost făcut misteriosul obiect s-a dovedit a fi atât de pură, încât savanților nu le-a rămas decât să strângă disperat din umeri. Fier mai curat decât acesta încă nu a fost descoperit pe Pământ.

#3. Monolitul din Utah

Acest obiect metalic strălucitor a fost descoperit anul trecut în deșertul din Utah, Statele Unite ale Americii. Obiectul misterios a fost găsit de ofițerii Departamentului pentru Siguranță Aeriană din Utah, după un raid obișnuit cu elicopterul, într-o zonă îndepărtată și greu accesibilă a deșertului.

Un om obișnuit cu greu ar ajunge acolo, chiar și fără monolit. Și chiar dacă ar ajunge, nu ar putea să treacă neobservat. Organele de securitate ar afla imediat despre asta. Dar în ciuda acestui fapt, monolitul a apărut literalmente peste noapte, chiar în mijlocul deșertului.

Cine și cum l-a instalat – rămâne un mister. Dar pentru orice eventualitate, autoritățile statului Utah au atenționat că montarea unei astfel de structuri în spațiul public, fără o autorizație corespunzătoare, se pedepsește conform legii, indiferent de planeta de pe care provii.

Citește și: Comorile celui de-al Treilea Reich sunt doar pe locul 3! Află care sunt 5 cele mai neobișnuite descoperiri subacvatice!