Aceste 20 de secrete dezvăluite de angajații hotelurilor, o să te facă mai precaut când te cazezi

Atunci când un turist se cazează la un hotel, el vrea să aibă siguranța că odaia lui va fi curată și confortabilă, angajații vor fi operativi și amabili, iar mâncarea va fi proaspătă și gustoasă. De fapt, chiar și în hotelele de lux, atitudinea personalului poate fi negativă, iar mâncarea nu cea mai proaspătă. Despre asta au vorbit chiar lucrătorii din complexele hoteliere.

Iată câteva dezvăluiri care o să te determine să fii mai precaut, când te cazezi undeva.

1. În camere nu este atât de curat precum pare. Atunci când cameristele nu au chef, ele fac curățenie superficială.

2. Conducerea hotelului o să încerce cu orice preț să ascundă faptul că ceva s-a întâmplat în hotel ( de exemplu, decesul cuiva).

3. În toate hotelurile există încărcătoare pentru telefoane. Dacă veți cere la recepție, veți primi unul fără probleme. În caz că ți se spune că nu au așa ceva, ești mințit.

4. Suntem nevoiți să aruncăm o grămadă de saltele în fiecare an. Litri de vin vărsați, exces de eliminări corporale…  Oamenii sunt niște animale, iar noi (hotelurile) suntem niște cuiburi de odihnă.

5. Dacă vrei să profiți de reduceri, cazează-te într-un hotel de 5 stele în zilele de week-end. De obicei, atunci hotelurile sunt goale.

6. Nu bea din paharele din cameră. Ele nu sunt spălate cum trebuie.

7. Nu folosi păturile sau cuverturile de pe pat ca să te învelești, ele sunt spălate extrem de rar.

8. Nu comanda niciodată felul de mâncare al zilei. De regulă, este gătit din cele mai neproaspete ingrediente.

9. Dacă  te adresezi nouă ca față de secretarul personal, noi o să-ți dăm de înțeles că nu ești șeful sau angajatorul nostru.

10. Nu prea ne pasă ce fel de recenzii vei lăsa bune sau proaste.

11.  Când am lucrat la o rețea prestigioasă de hoteluri în Spania, nu puteam să înțeleg de ce restaurantul hotelului nu avea un bucătar-șef. Mâncarea gata preparată era pur și simplu încălzită în cuptorul cu microunde.

12. Deserturile și majoritatea salatelor de la bufetul suedez nu sunt proaspete ( au 4-5 zile).

13. În majoritatea hotelurilor de 5 stele, înainte ca prosoapele să fie date la curățătorie, sunt folosite la ștersul suprafețelor din cameră, de exemplu, lavoare.

14. Faptul că angajații unui hotel sunt foarte amabili cu tine nu înseamnă că le placi. Ei sunt foarte bucuroși când pleci.

15. După ce am fost stagiar la un hotel de lux, am aflat că au ploșnițe de saltea, lenjeria de pat nu este spălată cum trebuie, iar ceștile pentru ceai și cafea sunt doar clătite.

16. Noi, cameristele, obișnuim să tragem un pui de somn pe patul clientului sau să folosim toaleta lui.

17. În camerele de hotel microbii sunt la ei acasă. Telecomanda, mânerele ușilor, întrerupătoarele și telefonul nu se dezinfectează niciodată.

18. Fii amabil! Așa ai șansa să primești ceva gratuit sau o cameră mai bună.

19. Dacă un client stătea doar pentru o noapte, noi nu schimbam lenjeria de pat, pur și simplu o scuturam bine și o aranjam din nou.

20. Managerii de hotel oferă camerele mai puțin confortabile celor ce le-au rezervat cu ajutorul sistemelor de căutare. Cele mai bune sunt oferite celor ce le rezervă prin intermediul agențiilor de turism.