Acest truc culinar trebuie să-l știe fiecare: cum decongelezi carnea în doar 5 minute

Cine n-ar vrea un steak suculent la cină sau niște chiftele aromate? Poate doar vegetarienii, însă acest articol nu este pentru ei.

Mulți dintre noi folosesc la decongelare cuptorul cu microunde, însă bucătarii nu recomandă asta, la fel și inspectorii sanitari: în acest fel se dezvoltă rapid bacteriile periculoase. În plus, carnea începe să se gătească pe margini și rămâne crudă în interior. Mult mai potrivit este trucul pe care ți-l propunem noi.

Pentru ca să dezgheți o bucată de carne, procedează în felul următor:

Pasul 1

Scoate carnea de la congelator și asigură-te că punga în care se află nu este spartă. Cel mai bine, pune-o într-o pungă suplimentară de plastic.

Pasul 2

Ia o cratiță și umple-o cu apă. Nu neapărat fierbinte, este suficient să fie de temperatura camerei.

Pasul 3

Pune bucata de carne sau tocătura de carne pe o tavă din metal ( cea de la cuptor e perfectă) și apasă peste ea cu cratița cu apă.

După 5-15 minute, în funcție de mărimea și grosimea bucății de carne, aceasta va fi dezghețată în totalitate și va fi gata pentru prelucrarea termică. Secretul constă în acțiunea concomitentă a presiunii și căldurii. Carnea se topește sub acțiunea a două plăci de metal care o strivesc și o încălzesc în același timp. Important este că în acest proces, carnea nu începe să se gătească ca în cuptorul cu microunde.

Acest truc o să-ți economisească timp și îți va garanta că bucata de carne nu va pierde din gust, cum ar fi în cazul în care ai băga-o în apă caldă.