Acest băiat de 9 ani a strâns 500.000 de sticle pentru a salva planeta. Are propria companie de reciclare

Ryan Hickman, un băiat de nouă ani, este un om de afaceri de succes din California, scrie Los Angeles Times. El se ocupă cu sortarea gunoiului. A devenit interesat de această problemă încă de la 3 ani.

Astăzi, Ryan are propria sa companie de reciclare, compania Ryan’s Recycling Company.

Timp de 6 ani de muncă, sortând și transportând gunoiul clienților săi, băiatul a câștigat peste 10.000 de dolari!

Băiatul agonisește bani pentru universitate, dar mai spune că vrea să cumpere un camion de dimensiuni mari pentru a deveni gunoier.

El va putea colecta și recicla și mai multe materiale reciclabile.

Iată cum a început totul. Într-o zi, Ryan și tatăl său au mers la centrul de reciclare

și copilului i-a plăcut procesul de sortare.

A început să selecteze cu interes sticlele pentru a le încărca în mașină. Copilul a primit câțiva dolari pentru munca sa.

Cunoașterea procesului de sortare a gunoiului s-a dovedit a fi atât de distractivă încât, atunci când s-a întors acasă, Ryan a anunțat hotărât tatălui său intenția de a începe să colecteze gunoiul de la vecinii săi, să-l sorteze și să-l recicleze.

Pentru a-l ajuta pe băiat să-și realizeze planurile, mama a mers cu el pentru a vizita vecinii. Au adus saci de gunoi în fiecare casă.

Tânărul antreprenor este foarte pasionat de proiectul său și își petrece o parte din săptămâna sa, sortând sticlele și conservele pe care le primește de la susținătorii săi și trimite materiile prime pentru procesare.

Când este întrebat de ce face acest lucru, băiatul răspunde: „Fac asta pentru că sticlele ajung în ocean, iar animalele se îmbolnăvesc și mor”.

Datorită susținătorilor, Ryan a colectat și reciclat în prezent peste 500.000 de sticle și cutii.

Părinții lui Ryan susțin inițiativa fiului său, iar tatăl îl ajută să sorteze gunoiul și să livreze pungile cu sticle la centrul de reciclare, la fiecare 3 săptămâni.

„Eu și soția mea îl sprijinim în acest sens și i-am spus fiului nostru că, ori de câte ori va dori să se oprească, o poate face”, spune tatăl băiatului.

Pe lângă realizările sale de excepție, tânărul muncitor a devenit deja ambasador al Centrului Pacific pentru Salvarea Animalelor Marine.

De asemenea, el a creat o linie de tricouri, al căror profit se donează pentru caritate.

Pe lângă câștiguri și înclinații altruiste, băiatul nu uită de hobby-ul principal – reciclarea.

Nu poate trece pur și simplu, pe lângă o cutie sau un ambalaj de bomboane lăsat jos.

Când povestea lui Ryan a devenit cunoscută, a inspirat mai multe persoane să se alăture inițiativei sale de a salva lumea.

În perioada acestei campanii, oamenii din zonă s-au obișnuit să strângă cutii și sticle pentru băiat.

Din ce în ce mai mulți susținători îl roagă să le ia cutiile sau chiar le aduc în casa băiatului. Iar Ryan nu are de gând să se oprească aici.

El oferă interviuri și participă la emisiuni TV și radio pentru a sensibiliza salvarea Pământului prin gestionarea rațională a deșeurilor.

Prin acțiunile sale, Ryan ne demonstrează că oricine poate contribui la îmbunătățirea mediului de pe planetă.