Această casă pliantă o poți instala în doar 8 ore și lua cu tine oriunde. Ai da orice ca s-o obții!

Casele pe roți au devenit foarte populare. Arhitectorul italian Renato Vidali, inspirat de ideea de a avea propriul cămin în orice loc de pe pământ, a demonstrat viziunea sa cu privire la o locuință mobilă. El propune fiecărei persoane, să-și ia cu sine în călătorie o casă modulară.

Casele modulare sunt o inovație foarte utilă. Noul proiect în acest domeniu, a fost prezentat de arhitectul, Renato Vidali, care a creat casa de construcție modulară ce poate fi asamblată oriunde. Se numește MADi. Casa este poziționată ca fiind una economă, universală și sigură. Este sigură anume din punct de vedere seismic. Potrivit arhitectorului, căsuțele MADi pot fi ușor asamblate în regiunile periculoase și nu e nevoie să ne îngrijorăm, că activitatea seismică le va aduce daune sau că vor pune sub pericol viețile oamenilor, aflați înăuntru.

Căsuța MADi poate fi asamblată în diferite moduri. În funcție de modelul ales, se modifică în mod esențial și suprafața locuinței. Astfel, cel mai modest model vă poate bucura cu doar 27 m2. Căsuțele medii au o suprafață de 46 și 56 m2. Iar cele mai mari MADi pentru familii pentru 3 și mai mulți membri au o suprafață de 70 și 84 m2.

Indiferent de suprafață, fiecare căsuță are două nivele. La al doilea etaj mereu se află dormitorul. La primul etaj se află, bucătăria, sufrageria și baia. În căsuțele cu suprafață mai mare sunt și dulapuri mici.

Cacacteristica principală a MADi constă în construcția sa de carcasă, care permite destul de rapid și ușor de a monta și a demonta clădirea (spre exemplu pentru a o transporta în alt loc). Toată procedura durează 6-8 ore. E interesant acel fapt că, eficiența întregii construcții dinamice este asigurată în mare parte de noduri obișnuite de fier.

Instalarea sistemelor de comunicații în MADi nu creează probleme. Clădirea este proiectată în așa fel, ca să ia în considerare cele mai mici detalii. Spre exemplu, fundamentul fiecărei case este zincată pentru a fi protejată de influența mediului în care ea e amplasată. Casa poate fi mobilată și amenajată în funcție de dorințele stăpânului.

Această căsuță permite să ai o locuință temporară în orice punct al planetei, fiind că poate fi destul de ușor transportată dintr-un loc în altul și cel mai important – căsuța poate fi păstrată în depozit sau chiar în garaj.