Fără protocoale: Regula pe care Prințesa Diana a încălcat-o de dragul copiilor!

Prințesa Diana s-a remarcat întotdeauna prin deschidere, sinceritate și nonconformism. Aceasta a avut un spirit cu adevărat rebel și a rămas fidelă principiilor sale chiar și după căsătoria cu Prințul Charles. Ea a fost întotdeauna un exemplu de deschidere, naturalețe și verticalitate. Și, într-un final – sinceritatea, simplitatea și farmecul ei au cucerit întreaga națiune.

Pe lângă farmec și stil, prințesa de Wales s-a remarcat prin piese vestimentare care pentru ea aveau o semnificație deosebită. Ea purta o gentuță plic – ca să-și acopere decolteul când ieșea din mașină, două ceasuri la încheietură – pentru noroc și o groază de bijuterii ieftine – pentru a cocheta cu jurnaliștii băgăcioși.

Ținutele Prințesei Diana au fost întotdeauna expresive și nițel provocatoare. Diana nu ezita să poarte rochii cu spatele și umerii goi, fuste mini și decolteuri adânci, încălcând toate regulile scrise și nescrise ale etichetei regale. Brandul său preferat era Versace – una dintre cele mai provocatoare mărci a anilor ’90.

Un rol important în garderoba ei îl aveau pălăriile. Toată lumea știa cât de mult Dianei îi plăcea acest accesoriu. În plus, pălăriile au fost și vor rămâne un element de bază al codului vestimentar regal, prin care prințesele își subliniază eleganța și rafinamentul.

Cu toate acestea, erau evenimente la care Diana nu purta niciodată pălării, chiar dacă încalcă eticheta regală. De regulă, era vorba de evenimente pentru copii: vizite la spital, orfelinate, școli, tabere de vară etc.

Prințesa de Wales avea o scuză lesne de înțeles – “nu poți îmbrățișa un copil purtând pălărie”, spunea regina inimilor, care considera că pălăria creează o barieră fizică și emoțională între ea și copii.

De altfel, când îi vizita pe cei mici, Diana renunța la ținutele formale și îmbrăca o rochie albastră, vaporoasă, cu imprimeu floral.

David Sassoon, designerul care a creat rochia recunoaște că Diana era foarte preocupată de relația ei cu copiii și numea această piesă “rochie grijulie”, pentru că era colorată și le plăcea copiilor. Rochia ștergea aura de super vedetă care plana deasupra ei, anula ierarhiile și o transforma în una de-a lor.

De altfel, Diana niciodată nu s-a purtat ca o super vedetă. În fiecare an, școlile britanice organizează zile dedicate sportului, atât pentru elevi, cât și pentru părinții lor. Pentru a-l susține pe micuțul Harry, în 1991, Diana a participat la o asemenea cursă alături de alte mame și chiar a renunțat la pantofi. Ce-i drept, nu a reușit să câștige cursa, dar oare asta contează?

Citește și: 7 motive de ce Prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor!