9 schimbări legate de vârstă despre care nu te-a avertizat nimeni până acum!

Încă din copilărie trebuie să ne împăcăm cu frumoasa, dar controversata natură feminină. Viața noastă este o luptă lunară, săptămânală și uneori zilnică cu influența hormonilor.

Știm ce să facem cu ridurile, știm cum să înfruntăm părul cărunt, știm cum să ne îmbrăcăm și știm cum să menținem sănătatea părului și a tenului. Dar nimeni nu ne-a prevenit că până și lobii urechilor sau gingiile vor îmbătrâni. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 9 schimbări legate de vârstă, despre cauzele lor și bineînțeles, despre remedii.

Sprâncene subțiri și rare

Odată cu înaintarea în vârstă sprâncenele tale vor deveni mai subțiri, iar fața mai puțin expresivă. Acest fenomen marchează apropierea menopauzei, dar poate semnala și o tulburare a glandei tiroide.

Dacă ai suspiciuni referitor la tiroidă, poți efectua următorul test. Stai în fața unei oglinzi bine iluminate și ține un creion în paralel cu colțul inferior al ochiului drept.

Au mai rămas fire de păr la nivelul sprâncenelor în dreapta creionului? Dacă nu, și nu le-ai eliminat singură, și la asta se mai adaugă creșterea bruscă în greutate, oboseala acută și senzația de frig – e timpul să consulți un endocrinolog.

Senzația de oboseală permanentă

Cine nu și-ar dori să se trezească vesel și plin de energie în fiecare dimineață? De regulă, absența energiei este o consecință a insuficienței de vitamine în organism.

În primul rând vei avea nevoie de vitamina D, apoi de vitamina B, potasiu, calciu și magneziu pentru a ameliora calitatea somnului. Un somn liniștit și odihnitor + o alimentație echilibrată și oboseala va fi lăsată uitării.

Dinți galbeni remedii

Odată cu vârsta, dinții și gingiile își pierd vigoarea. Smalțul devine mai subțire, expunând dentina la acțiunea factorilor externi și aceasta se îngălbenește treptat. Unica modalitate de a încetini și a remedia acest proces este îngrijirea meticuloasă a cavitații bucale.

După ce te speli pe dinți, clătește gura cu ulei de cocos, pentru întărirea gingiilor și eliminarea bacteriilor. O lingură cu ulei de cocos, timp de 5 minute. De asemenea, îți recomandăm să folosești pastă de dinți cu cărbune activ. Cărbunele este un agent antibacterian natural și ajută la eliminarea petelor întunecate.

Piele deshidratată cauze

Cu timpul, pielea devine mai subțire și umezeala se evaporă mai repede. În plus, după 40 de ani, glandele sebacee, care creează un strat protector de hidrolipide pe suprafața pielii, încep să funcționeze mai lent. Inevitabil, pielea devine mai uscată.

Primul pas: revizuiește-ți dieta prin creșterea cantității de acizi grași esențiali, care sunt responsabili pentru regenerarea, hidratarea și tonifierea pielii. Consumă pește gras, ulei vegetal, nuci, semințe, omega-3.

Folosește mai puțin săpun și mai multe balsamuri/uleiuri pentru curățarea și hidratarea pielii. Încearcă această rețetă: Se amestecă câte 10 ml de ulei de avocado, migdale și grâu. Adaugă 2 picături de ulei esențial pentru aromă și aplică soluția pe față.

Păr pe față la femei cauze

Foliculii de păr sunt mai sensibili la testosteron. Deși este un hormon masculin, acesta se găsește și la femei și este responsabil de creșterea părului dens și întunecat. La unele femei, nivelul acestui hormon este mai ridicat din cauza sindromului ovarului polichistic.

Dacă ai doar câteva fire de păr le poți înlătura lejer cu o pensetă, dar dacă cazul este mai sever va trebui să apelezi la epilare cu laser. Dacă, pe lângă apariția firelor de păr ai observat și alte simptome (creșterea în greutate, probleme cu pielea, fertilitate scăzută) neapărat consultă un specialist.

Păr lipsit de volum

De regulă, acest efect e generat de doi factori: vârsta și genetica. Cu vârsta, foliculii de păr se micșorează, iar firele devin mai scurte și mai subțiri.

Fii atentă la felul în care te alimentezi. Substanțele nutritive ajung la păr în ultimul rând, prin urmare alimentația trebuie să fie bogată în vitamine și minerale. Și bineînțeles, nu uita de îngrijirea acestuia. Balsam la fiecare spălare, mască o dată pe săptămână și masaj.

Forma tălpii piciorului

Și tălpile își schimbă forma. Ele devin mai plate, mai subțiri și mai fragile, pe măsură ce mușchii slăbesc. Unicul mod de a încetini acest proces sunt exercițiile fizice.

Găsește o minge de tenis, așează-te pe un scaun, pune talpa pe minge și apasă cu piciorul spre degetele de la picioare și înapoi. Masează picioarele în acest mod timp de 5-10 minute în fiecare zi. Și nu uita că tălpile la fel trebuie hidratate, din când în când.

Lobul urechii devine mai lung

Nu, nu crește, doar își modifică forma. Pe măsură ce îmbătrânim, țesuturile se relaxează, pielea își pierde elasticitatea și cantitatea de colagen, iar lobul urechii coboară în jos. Urechile tale au nevoie de aceeași îngrijire ca tenul. Folosește SPF și cremă hidratantă și renunță la cercei.

Incontinență urinară la femei

Incontinența poate apărea după naștere sau sub influența modificărilor hormonale. Pentru a combate acest fenomen neplăcut, fă exerciții pentru întărirea planșeului pelvian și controlul vezicii urinare, consumă alimente bogate în colagen și bea suc de afine.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!