9 manipulări ale magazinelor, care ne fac să cheltuim mai mult

Probabil că ți s-a întâmplat așa, când ești obosit după muncă, să mergi la magazin pentru ouă și lapte, iar aceste produse să le găsești în cel mai îndepărtat colț al magazinului.

Cu toții ne-am întrebat despre distribuirea aparent haotică a mărfurilor din supermarketuri, însă acest moment nu este în zadar, totul este realizat cu scopul de a crește vânzările. Iată câteva trucuri din supermarket care ne fac să cheltuim mai mulți bani pentru cumpărături:

1.Confuzia pentru clienți
V-ați întrebat vreodată de ce produsele pe care le cumpărăm cel mai adesea împreună, nu se găsesc atât de aproape unul față de celălalt? Pentru că supermarketurile vor să le căutăm, făcând imediat cumpărături mai multe.

2. Trucuri cu prețurile
De fiecare dată când vedeți două produse la prețul unuia, magazinul încearcă să vă facă să credeți că economisiți bani. Ei bine, această tactică funcționează cu adevărat.

3. Produsele cu prețuri ridicate sunt plasate la nivelul ochilor
Magazinele pun articole scumpe la nivelul ochilor în locuri ușor accesibile. În schimb, produsele mai ieftine sunt plasate în locuri greu accesibile. Aceeași tehnică este utilizată și pentru copii. Ciocolatele Kinders sunt așezate la nivelul ochilor copiilor pentru a le cere să-l cumpere.

4. Căruțe uriașe
Studiile au arătat că dimensiunile mari ale coșurilor duc la cumpărarea cu 40% a mai multe articole inutile. Acesta este motivul pentru care dimensiunea cărucioarelor nu face decât să crească vânzările magazinelor.

5. Muzică
Cercetările au confirmat că a avea o muzică de fundal plăcută crește șansele unui cumpărător de a cheltui mai mult timp și bani, în magazin. Muzica ar trebui să fie într-un ritm lent pentru a vă simți mai relaxat și a vă deplasa mai încet.

6. Produse lactate și ouăle, departe de intrare
Știți că aceste 2 produse sunt cea mai populară categorie, de regulă, sunt situate departe de intrarea în magazin. Acest lucru se datorează faptului că magazinul dorește să treceți printre mai multe rafturi cu articolele potrivite și să luați ceva de acolo.

7. Jocul cu simțurile noastre
Mirosul pâinii proaspete coapte și a altor mâncăruri delicioase vă face să vă simțiți înfometați, tot timpul. În plus, fructele și legumele proaspete sunt de obicei plasate lângă intrare. Culoarea combinată cu mirosul ne face să facem achiziții inutile.

8. Pasaje înguste după casă
Cozile de lângă casă sunt, de asemenea, un truc de marketing, în timp ce stați la coadă, pierzându-vă timpul, desigur, nu veți returna bunurile inutile, pentru a nu pierde coada.

9. Gresie specială pe podea
Plăcile mici fac ca coșul să scoată zgomote ciudate și să se agite, ceea ce te obligă să încetinești, așa cum am menționat – viteza mai mică creează posibilități ca cumpărătorul să pună mai multe în coș.