9 alimente care nu sunt gustoase, dar oamenii le consumă doar pentru că sunt la modă!

Moda este capricioasă și versatilă. Acest lucru poate fi observat nu doar în vestimentație, ci și în materie de preferințe gastronomice. Zi de zi, specialiștii în marketing au grijă să ne educe în spiritul anumitor valori. Asta e bun, asta nu e bun, asta ar trebuie să cumperi, iar de aia ar trebui să uiți.

Un unghi bun, o imagine frumoasă, o vedetă de cinema și iată că am căzut în capcana acestora și suntem gata să dăm bani, fără să ne mai gândim pentru ce plătim. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 9 alimente care fie nu au gust, fie au un gust teribil, dar continuă să fie nespus de populare.

#1. Avocado

Cu toate că este un fruct bogat în calorii, adepții dietelor sănătoase îl ridică în slăvi ori de câte ori au ocazia. Deși la gust amintește de vaselină, avocado este foarte popular datorită conținutului bogat de vitamine (K, C, E, B5, B6), minerale (cupru, fier, zinc, mangan, fosfor, magneziu) și grăsimi sănătoase.

Consumul regulat de avocado întărește imunitatea, protejează pielea de îmbătrânire și de efectul razelor ultraviolete. Dar și mâncarea de urzici este super sănătoasă. Însă nu-i deloc cool să postezi pe Instagram o mâncărică de urzici cu hashtag-ul #ceamaidelicioasămâncaredinlume, cum fac unii cu avocado, de altfel.

#2. Tofu

Dacă avocado este bogat în calorii, atunci tofu, dimpotrivă, practic nu are calorii. Cu toate acestea, pasta din „lapte” de soia este foarte nutritivă și poate înlocui cu ușurință o masă completă. Dar cine a încercat, știe că tofu este un produs lipsit de gust, care poate fi adăugat în orice fel de mâncare, fără să-i strici proprietățile gustative.

Tofu este bogat în fier, calciu și proteine. Pasta fără gust este foarte populară în rândul vegetarienilor și persoanelor ce urmează un regim alimentar sănătos. În timp ce restul oamenilor se uită la el cu o doză sănătoasă de ironie. Brânză fără gust, unde s-a mai văzut așa ceva?

#3. Icrele de pește

Niciodată nu am înțeles de ce icrele sunt considerate un simbol al luxului și prosperității. Da, conțin o cantitate imensă de elemente nutritive și benefice: acizi grași Omega-3, Omega-6, grăsimi saturate, grăsimi polinesaturate, grăsimi mononesaturate. Da, pot fi combinate ușor cu alte alimente. Da, arată spectaculos și strălucitor.

Toate bune și frumoase dacă nu era gustul lor, care amintește de un gel foarte sărat și grăsime de pește. Cu toate că nu sunt gustoase deloc, producătorii le prezintă ca un deliciu nemaivăzut. Eu unul prefer să mănânc peștele.

#4. Varza kale

Primele mențiuni despre acest produs miraculos datează încă din secolul al XIV-lea. Însă în ultimii 600 de ani, varza kale a stat în umbră, așteptând momentul său de glorie. Și iată-ne acum, în 2021, când varza kale a devenit unul din cele mai populare superalimente din lume, depășind semințele de chia și fructele de pădure.

Kale este o sursă importantă de nutrienți, precum fierul și vitamina C. Varza se bucură de popularitate atât în rândul vegetarienilor, cât și în rândul celor care duc un mod sănătos de viață. Cu toate acesta, gustul pământiu al varzei Kale nu poate fi neutralizat nici cu ulei de măsline, nici cu sare și nici măcar cu piper.

#5. Algele marine

Algele marine sunt un aliment sărac în calorii, dar bogat în iod, minerale și alți nutrienți. Algele sunt o adevărată comoară pentru organismul uman și o provocare pentru suflet, nas și papilele gustative, care vor avea de suferit.

Nu știu cum alții rabdă mirosul înțepător și gustul care amintește de putregai (probabil), dar eu unul, mai bine îmi fac o mâncărică de urzică, iar restul să mănânce ce vor.

#6. Stridiile

În trecut, stridiile erau considerate mâncarea pescarilor, dar în secolul al XVIII-lea, niște deștepți și-au dat seama că stridiile sunt o gustare ideală pentru alcool, în special pentru vin alb și șampanie. Iar alți deștepți au lansat mitul că stridiile sunt un afrodiziac nemaivăzut și, peste noapte, din mâncarea pescarilor, stridiile au devenit mâncarea boiarilor.

Stridiile conțin o cantitate imensă de proteine, acizi grași, antioxidanți, vitamine și minerale, care întăresc sistemul imunitar și previn dezvoltarea mai multor boli. Dar consumul acestui deliciu, care amintește de apă cu sare, nu face nici jumătate din banii cheltuiți.

#7. Țelina

Medicii consideră că țelina este un remediu excelent, care ajută la contracararea diferitor boli. Țelina este prescrisă persoanelor cu probleme de piele, hipertensiune arterială, oboseală și tensiune nervoasă.

De altfel, nu e prima oară când țelina ajunge să fie un trend. Ea a fost populară în Anglia, în secolul al XIX-lea. Din cauza condițiilor climatice nefavorabile, cultura era greu de cultivat, pe piață era un adevărat deficit, iar țelina a devenit un aliment scump și dorit. Dar nu toată lumea era încântată de gustul și mirosul său. În consecință, moda a dispărut și s-a întors cu forțe proaspete în prezent.

#8. Untul de arahide

În SUA, untul de arahide este prezent în frigiderul fiecărei familii. E aproape o tradiție gastronomică națională. Un sandviș cu unt de arahide este o sursă excelentă de energie pentru toată ziua.

Untul de arahide este bogat în calorii, fibre și proteine, dar are un gust sec și uscat. Produsul este foarte dens, se lipește de cerul gurii și are un miros neplăcut. Oamenii care îl încearcă pentru prima dată îl compară cu cartonul.

#9. Bamele

Bama sau Okra este o plantă anuală benefică la vindecarea gastritei, datorită conținutului bogat de proteine, caroten și acid ascorbic. Datorită gustului picant, bama este consumată atât în stare proaspătă, cât și ca ingredient în diferite salate. Dar imediat cum ajunge în cavitatea bucală, bama amintește de un melc cu semințe înăuntru.

Citește și: Îngrijește-ți pielea din interior: Un meniu de o zi pentru o piele sănătoasă!