8 din 10 femei fac greșeli la spălare: Iată cea mai populară greșeală!

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară. Nu știu cum era să trăim fără ea. Datorită ei nu mai pierdem zile în șir cu spălarea. Am apăsat pe câteva butoane și aparatul face totul singur. Dar chiar și așa facem greșeli care strică hainele și mașina de spălat. Iar cea mai banală greșeală este să punem hainele în mașină fără să le întoarcem pe dos. Iată de ce e important acest lucru.

De ce să întorci hainele pe dos?

Înainte să bagi îmbrăcămintea în cuvă, se recomandă să o întorci pe dos. Explicația e simplă. În acest fel vei păstra culoarea țesăturii pe dinafară. Adevărul e că în timpul spălării, țesătura își pierde culoarea din cauza apei, tamburului și celorlalte haine. Iar cea mai simplă modalitate de a proteja și a păstra intensitatea culorii este să întorci hainele pe dos la spălare.

De asemenea, pe haine nu vor rămâne scame, puf, fire de păr și alte resturi textile. Tototdată, trebuie remarcat faptul că întoarcerea hainelor pe dos înainte de a le pune în mașina de spălat este obligatorie nu numai pentru articolele de garderobă, ci și pentru lenjeria de pat (pilote, așternuturi și fețe de pernă). Iar încălțămintea se pune într-un sac de rufe sau o față de pernă veche pentru a nu deteriora cuva.

Totodată, nu uita să închizi fermoarul de la blugi. Și oricare alte haine cu fermoar. Lamele fermoarului pot deteriora alte haine și suprafața tamburului. Prin urmare, fermoarele trebuie închise complet. De asemenea, asigură-te că în buzunare nu au rămas monede, chei și alte mărunțișuri care pot deteriora tamburul și filtrul mașinii de spălat.

Iar dacă fermoarele trebuie încheiate, cu nasturii trebuie să faci invers. Adică trebuie să îi deschei. Această regulă nu trebuie neglijată, deoarece în timpul spălării hainele se întind, iar nasturii creează presiune suplimentară pe țesătură și aceasta se deteriorează mai repede.