7 motive de ce Prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor!

Prințesa Diana a fost întotdeauna un exemplu de deschidere, naturalețe și verticalitate. Sinceritatea, simplitatea, bunătatea și farmecul său firesc au cucerit întreaga națiune, dar nu au fost apreciate în aceeași măsură de familia regală. Diana nu a fost niciodată o noră exemplară și nici o consoartă ideală a prințului moștenitor.

Deseori, aceasta încălca eticheta și se împotrivea deschis tradițiilor regale, mai ales când acestea îi lezau libertatea sau intrau în contradicție cu principiile sale. Bineînțeles că noua sa familie nu aprecia acest comportament, în schimb îl aprecia națiunea. Hai să vedem prin ce prințesa Diana se deosebea de restul familiei și de ce toți o invidiau pentru acest lucru.

# 1. Lua deciziile independent

Diana avea un spirit cu adevărat rebel și era foarte independentă: îi plăcea să aleagă singură ce să poarte, unde să meargă și ce să facă, și a rămas fidelă principiilor sale chiar și după căsătoria cu Prințul Charles.

În ciuda tradițiilor, aceasta și-a ales singură inelul de logodnă, și-a scris jurământul de căsătorie și a ales numele copiilor săi. Se știe că Prințul Charles a vrut să-și numească moștenitorii Arthur și Albert, dar Lady Di a considerat această alegere demodată și a insistat pe William și Harry, iar soțului nu i-a rămas decât să se conformeze.

#2. Familia era mai importantă decât statutul

Copiii Dianei nu au fost educați de o guvernantă cum cere tradiția, ci au învățat la o școală obișnuită. Fiul cel mai mare al acesteia a devenit primul prinț moștenitor, care a mers să-și facă studiile la o instituție guvernamentală. Aceasta își plia programul în jurul copiilor și nu invers, le permitea prinților să poate blugi, șepci de baseball și îi ducea uneori să mănânce burgeri.

#3. Se îmbrăca îndrăzneț

Ținutele Prințesei Diana au fost întotdeauna expresive și nițel provocatoare. Diana nu ezita să poarte rochii cu spatele și umerii goi, fuste mini și decolteuri adânci, încălcând toate regulile scrise și nescrise ale etichetei regale. Brandul său preferat era Versace – una dintre cele mai provocatoare mărci a anilor ’90.

#4. Era deschisă cu presa și cu restul oamenilor

Jurnaliștii o adorau pentru că era unica membră a familiei regale care nu ezita să vorbească deschis. În consecință, a apărut pe coperta revistei Vogue de 3 ori, iar în 1995 a acordat faimosul interviul pentru BBC, unde a vorbit în premieră despre viața ei personală: probleme în căsătorie, amanta soțului ei, noi relații romantice și maternitate. Apropo, după acest interviu, Elisabeta a II-a i-a cerut lui Charles să divorțeze de Diana.

#5. Pentru Diana nu existau teme tabu

Prințesa a depus eforturi colosale pentru a atrage atenția publicului larg asupra unui subiect atât de important și sensibil ca HIV / SIDA, a susținut direct campania de interzicere a minelor antipersonal, i-a ajutat pe oamenii care au supraviețuit războiului, i-au pierdut pe cei dragi sau au fost grav bolnavi.

Diana nu s-a temut să vorbească în public despre problemele globale, precum și despre experiențele sale personale. De exemplu, a recunoscut că din cauza problemelor de familie și atenției exagerate din partea presei, a suferit de bulimie, anxietate și gânduri suicidare.

#6. Adora să se distreze

Se zvonește că Diana evada uneori din palat și se deghiza pentru a participa la diferite petreceri. Iar unele surse afirmă că însuși Freddie Mercury era un prieten apropiat al acesteia și odată chiar a ajutat-o să se deghizeze în bărbat ca să poată sta în bar până dimineață.

#7. Familia regală o invidia pe Prințesa Diana

Publicul s-a îndrăgostit instantaneu de Diana după ce ea și Charles și-au anunțat logodna. Nu avea cum să fie altfel pentru că Lady Di avea 20 de ani, locuia la Londra cu prietenii ei, iar până atunci lucrase ca instructor de dans, bonă și educatoare la grădiniță. Cu alte cuvinte, era o fată simplă, din popor.

După nuntă, popularitatea Dianei a continuat să ia amploare, eclipsându-i pe Charles, Anne și chiar pe Elisabeta a II-a. Se zvonea că Charles era gelos pe faptul că Diana este mereu în centrul atenției și o certa pentru asta, iar prințesa Anne o considera stupidă.

Citește și: Orice femeie trebuie să le știe! 10 reguli vestimentare de care se ghida prințesa Diana