7 insule pe care locuiesc animale unice! Arată impresionant!

Există peste 500 de mii de insule în oceanele, mările și lacurile lumii. Toate diferă în ceea ce privește peisajul natural, dimensiune și populație. Există insule dens populate și sunt insule complet pustii. În acest articol vom merge pe insule cu animale unice care nu pot fi găsite în alte părți ale lumii.

Galapagos. Ecuador
Să începem cu Insulele Galapagos, unde Charles Darwin a observat viața sălbatică înainte de a-și scrie teoria despre originea speciilor.
Insula este renumită pentru multe specii endemice de animale și plante, dintre care multe sunt amenințate cu dispariția. Acest lucru se datorează faptului că oamenii au adus aici multe animale și plante aleatorii care prezintă un pericol pentru flora și fauna locală.
Endemii locali sunt larg reprezentați de reptile, păsări, echinoderme și mamifere. Toată lumea cunoaște broaștele țestoase Galapagos, dar nu toată lumea știe despre leii de mare Galapagos, pinguinii, iguanele.
Surtsey. Islanda
Una dintre cele mai tinere insule de pe planetă s-a format prin erupția unui vulcan subacvatic în 1963. Acesta este cel mai sudic vârf al Islandei.
Turiștii nu au voie pe Surtsey și este unic prin faptul că oamenii de știință studiază procesul de origine a vieții pe Pământ. Cercetările au arătat că primele organisme vii s-au instalat pe insulă în primele ore după naștere.
De-a lungul timpului, păsările migratoare au început să folosească Surtsey, iar acum locuitorii săi sunt doar cei mai simpli viermi, căpușe, unele specii de păianjeni și muște. Pentru puritatea experimentului, oamenii nu interferează cu procesele naturale, iar Surtsey se instalează pe cont propriu.
Grand Cayman, Insulele Cayman
Cea mai mare dintre cele trei insule Cayman este cunoscută pentru animalele sale. În anii 1980, iguanele verzi au fost aduse aici și s-au înmulțit rapid, capturând practic întreaga insulă.
Aceste reptile erbivore nu sunt periculoase pentru oameni, dar provoacă daune grave faunei din Grand Cayman. Șopârlele mari mănâncă nu numai plante, scoarță de copac, ci și afectează grădinile. Populația lor pe insulă a depășit deja 1 milion de indivizi.
Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni migrarea iguanelor verzi către alte insule din arhipelag. Dacă până în 2010 era interzisă vânarea lor, acum aceste interdicții au fost ridicate, dar populația de iguane nu a scăzut.
Madagascar
Datorită faptului că o varietate de lemuridae trăiesc doar în această parte a planetei, o insulă din Oceanul Indian este uneori numită Lemuria. În pădurile tropicale, zoologii au descoperit 99 de subspecii ale acestor animale minunate.
Între 2000 și 2010, 39 de specii noi de lemuridae au fost descoperite în Madagascar.
Animalele au un aspect neobișnuit. Pe bot sunt ochi mari care strălucesc în întuneric.
Sunt animale sociale care trăiesc în turme pe ramuri de copaci. Se hrănesc cu insecte și fructe ale copacilor tropicali. În plus față de lemuri, există și un ay-ay amuzant sau, așa cum se numește, Madagascar aye. În alte părți ale lumii, acest animal nu este găsit.
Insula Crăciunului. Australia
Este o mică formațiune vulcanică pe teritoriul Australiei. Insula este unică prin faptul că găzduiește crabul roșu. Populația lor variază de la 40 la 50 de milioane, care poate fi găsit doar aici. Locuiesc de obicei în pădurile tropicale, iar în sezonul uscat se îngropă în vizuini adânci pentru a menține umiditatea corpului. În timpul sezonului de împerechere, masculii încep să migreze pe coasta oceanului, unde sapă nurci pentru curmale. Femelele îi urmează.
În timpul acestor migrații, milioane de crabi umple plajele, iar traseele de pe insulă sunt blocate. În astfel de perioade, crabii roșii devin principali, iar oamenii sunt obligați să suporte această situație. Situația migrației se repetă atunci când tinerii crabi urmează căile părinților lor spre interior.
Assateague, SUA
Frumoasa insulă este împărțită între două state americane – Maryland și Virginia. Assateague este cunoscut pentru faptul că două tipuri de cai sălbatici trăiesc în spațiile sale deschise.
În statul Maryland, există o turmă de cai, pe care oamenii de știință o numesc cai sălbatici Assatinga, iar poneii Chingkot pasc în Virginia. Ambele specii sunt cai domestici care aleargă pe insulă. Prin urmare, turiștii care vin să vadă minunea naturală sunt avertizați să nu se apropie de animale.
Oamenii de știință nu știu exact cum au ajuns aceste tipuri de cai pe insulă. Există o legendă că animalele au scăpat în timpul unui naufragiu, după ce au ajuns pe coastă înotând.
Lambay. Irlanda
O mică insulă de pe coasta Irlandei a devenit faimoasă pentru faptul că pe ea trăiesc animale, a căror patrie se află la zeci de mii de kilometri de acest loc.
Valabii sunt locuitorii marsupiali indigeni din Australia care au venit la Lambay la 14.500 km de patria lor la începutul anilor 1950. Lambay este o proprietate privată, iar proprietarii au adus animale uimitoare pentru colțul lor de locuit. Animalele din sud s-au adaptat la climatul mai dur și acum se simt minunat pe insula irlandeză.
Valabii se ascund la vederea unei persoane, ceea ce face dificilă numărarea lor. Dar zoologii spun că pe insulă există cel puțin 50 de indivizi.