5 greșeli de curățenie pe care le fac doar femeile fițoase!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea vorbesc despre o gospodină iscusită. Dar în același timp, există câteva semne care vorbesc despre o gospodină rea. Hai să vedem care sunt ele!

1. Fac curat de ochii lumii

Șterg praful acolo unde sare în ochi, scutură covoarele doar acolo unde vin oaspeții, spală perdeaua, dar nu și fereastra, și așa mai departe. Aparent, nu-i o tactică rea, dar problema e că murdăria nu dispare nicăieri. Iar praful de sub pat, resturile din colțuri și murdăria de pe pervaz se vor răspândi încet dar sigur prin toată casa.

2. Folosesc multe chimicale

Gospodinele începătoare de multe ori caută soluții ușoare. Fără îndoială agenții chimici sunt o modalitate eficientă de a face față murdăriei, mucegaiului, grăsimilor și altor treburi casnice. Cu toate acestea, în încăperile mici, există un risc mare ca vaporii nocivi să se acumuleze în aer. Mai bine să muncești mai mult, dar să inspiri un aer curat.

3. Scutură covoarele peste fereastră

Lenea e mare cucoană. Această tactică nu duce la nimic bun. Praful se întoarce înapoi, ba mai mult, nu doar în cameră, ci și peste tine – în ochi, pe păr, în plămâni. După ce vei termina procedura, te vei trezi cu geamul murdar și pervazul plin de gunoi. În afară de asta, e mare probabilitatea că vei murdări și fereastra vecinului.

4. Fac curat numai de sărbători

Multe femei fac curat numai de sărbători sau atunci când au oaspeți. Atunci începe o curățenie generală, care durează un weekend întreg. Gospodinele cu experiență procedează invers. Ele fac curat cât puțin. În fiecare zi. Pe măsură ce se murdărește. Iar în weekend preferă să se odihnească și să petreacă timpul alături de cei dragi.

5. Spală ferestrele în zile cu soare

Chiar dacă spălarea ferestrelor e o mare bătaie de cap, o gospodină adevărată știe că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că ele sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă. Cel mai bine e să cureți ferestrele pe vreme noroasă.