Știi totul despre corpul uman? Iată 7 fotografii cu cele mai curioase locuri din corpul nostru!

Frumusețea corpului uman este lipsită de limită! Și ciudățenia lui este complet deosebită. Publicăm aceste fotografii macro ca dovadă.

Aceste imagini sunt colorate, dar în realitate, multe dintre obiecte sunt atât de mici încât sunt percepute doar printr-un microscop electronic cu o mărire de până la 1.000.000 de ori. Iar această rezoluție este comparabilă cu lungimea undelor luminii, iar microscopul nu poate înregistra fizic nicio culoare. Deci, culoarea din fotografii este un produs al imaginației științifice și al Photoshop-ului.

Grăsime

Celula de grăsime este numită adipocit. Aici este reprezentat un adipocit alb în culoarea fucsia. Există, de asemenea, grăsime brună („grăsimea bebelușului”), care este implicată în producția de căldură. Însă depunerile de grăsime albă ne determină să cumpărăm un abonament la sală ca să luptăm cu el.

Glandele sudoripare

Aceste formațiuni asemănătoare unui vulcan aduc miliarde producătorilor de deodorante. Aceasta este glanda sudoripară. Astfel de glande se găsesc pe întreaga suprafață a corpului uman, cu excepția capului penisului, labiilor și clitorisului. O persoană deține de la 2-2,5 milioane de glande sudoripare.

Fibrinele corpului

În fața noastră este una dintre cele mai importante picturi din lume – o rană ce se vindecă! În stânga poți vedea cum sângele se opune. Dar acest lucru este inutil: se coagulează treptat și se transformă în cheaguri de fibrină.

Ochiul

Mândria corpului uman, este irisul ochiului! Irisul este format din celule pigmentate, precum și din mușchii radiali care dilată pupila și mușchii circulari care constrâng pupila. Apropo, despre pigmenți. Culoarea finală a ochilor unei persoane este formată doar la vârsta de 10-12 ani. Și majoritatea nou-născuților au ochi albaștri la început.

Părul

Acesta este un păr deteriorat de la supraîncălzire, cu grosimea de 0,08 mm. Placa fierbinte poate încălzi părul până la o temperatură critică – acesta va pierde tot lichidul și va începe să se descompună.

Dintele

Caria este cea mai frecventă maladie umană. Nici o persoană nu poate evita acest proces patologic care se dezvoltă în țesutul dur al dinților. Pentru apariția cariilor o datorăm modificării pH-ului suprafeței dinților, precum și agitațiri streptococilor, care formează acizi. Și așa arată caria de-aproape.

Limba

Limba arată cam îngrozitor în fotografia macro. Aici admirăm papilele gustative, în formă de ciuperci, situate la vârful și centrul limbii. De fapt, papilele din limbă sunt diferite și îndeplinesc funcții diferite. ”Ciupercuțele” sunt responsabile pentru recunoașterea gustului dulce. Există de la 600 la 800 papile pe limbă.