Nu e vorba de bani: De ce femeile super bogate nu își fac operații estetice?

Sunt putred de bogate, se pot lăuda cu o educație desăvârșită, background profesional impresionant și rezultate înfloritoare în afaceri. Au atâția bani încât pot să plătească toți plasticienii din lume. Dar au ales să nu plătească niciunul.

Există un stereotip că femeile bogate întotdeauna apelează la chirurgi pentru a-și prelungi tinerețea. Dar nu e întotdeauna așa. Eroinele noastre au zeci de miliarde de dolari, dar preferă să îmbătrânească cu demnitate.

#1. Alice Walton

Alice Walton e moștenitoarea pachetului de control al companiei Walmart. Averea ei este estimată la 60 de miliarde de dolari. Ca orice bogătașă care se respectă, Alice patronează arta, finanțează partide politice și e ținta diferitor scandaluri, în special legate de conducerea în stare de ebrietate.

Dar, spre deosebire de alte femei bogate, Alice Walton nu și-a făcut niciodată operații estetice. Ea se mulțumește cu serviciile unui cosmetician și arată grozav la ai săi 71 de ani.

#2. Françoise Bettencourt Meyers

La momentul actual, nepoata fondatorului L’Oréal este cea mai bogată femeie din lume (73 de miliarde de dolari). În 2017, ea a moștenit 33% din pachetul de acțiuni al companiei L’Oréal. Sub conducerea ei, compania și-a triplat cifra de afaceri și a devenit lider incontestabil pe arena mondială a produselor cosmetice.

Ar fi fost ciudat dacă imaginea companiei L’Oréal ar fi apelat la esteticieni. Franțuzoaica în vârstă de 67 de ani preferă metodele tradiționale de menținere a frumuseții și nu a stat niciodată pe masa de operații.

#3. Julia Koch

În anii 80’, Julia făcea parte din echipa de stiliști ai Primei Doamne SUA, Nancy Reagan. Nu e de mirare că la ai săi 57 de ani, Julia Koch arată de maxim 45. În anul 1996, ea s-a căsătorit cu David Koch, unul din cei mai bogați oameni ai lumii.

După decesul soțului său în 2019, care a dus o luptă crâncenă și îndelungată cu cancerul, Julia a moștenit o avere imensă și a continuat afacerea acestuia, finanțând în paralel diverse cercetări în domeniul sănătății și medicinei.

#4. Mackenzie Bezos

Fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Perechea s-a cunoscut în anul 1992, iar doi ani mai târziu s-au căsătorit. În timp ce Bezos dezvolta compania, Mackenzie a scris două romane, a fost asistenta celebrei scriitoare americane, Toni Morrison, și a fondat o organizație de luptă cu agresivitatea și comportamentul ostil.

După divorțul acestora, la 25 ani de căsnicie, Mackenzie a primit de la fostul soț 25% din acțiunile companiei Amazon și a devenit instantaneu una din cele mai bogate femei din lume. De altfel, ea a promis că va dona jumătate din averea sa în scopuri caritabile. Din scurta ei biografie ne putem da seama că Mackenzie nu e femeia care aleargă după modă și cu atât mai mult după operații estetice. Cu toate acestea, a treia cea mai bogată femeie din lume arată minunat la ai săi 50 de ani.

#5. Jacqueline Mars

Jaqcueline deține o treime din acțiunile companiei Mars Incorporated, ce valorează aproximativ 21 de miliarde de dolari. Ea și-a făcut studiile în antropologie, administrează echipa de echitație a SUA și face parte din consiliul de administrație al Operei Naționale din Washington. Jacqueline are 81 de ani și din câte ne putem da seama, operațiile estetice o interesează în ultimul rând.

#6. Yáng Huìyán

Tânăra chinezoiacă deține 70% din acțiunile companiei Country Garden Holdings, care e administrată de tatăl ei. Ea și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Ohio, iar în 2005 s-a alăturat companiei în calitate de manager de achiziții, iar ulterior în funcție de director executiv.

În ceea ce privește viața personală, Yang s-a căsătorit în 2006 cu un înalt funcționar de stat, după ce le-a fost organizată o întâlnire, conform tradițiilor chineze. Yang arată excelent la ai săi 39 de ani și nu are de gând să schimbe nimic la corpul ei.

#7. Susanne Klatten

Nemțoaică din cap până în picioare. Susanne a devenit cea mai bogată femeie din Germania după ce a moștenit cota parte din companiile Altana și BMW, administrate de tatăl său. Frau Klatten a primit o educație excelentă în administrarea afacerilor în Elveția, iar până a prelua conducerea companiei a activat în publicitate și relații publice, precum și ca inginer la BMW.

Sub coordonarea sa, Altana a devenit a treia cea mai mare companie farmaceutică din Germania, iar investițiile în cercetări medicale continuă până în prezent. Totodată, Frau Klatten deține o cotă parte în companiile Nordex AG (producția instalațiilor eoliene) și SGL Group (producția articolelor din carbon). O doamnă care le reușește pe toate și arată tânără și plină de viață la ai săi 58 de ani!

Revenind la întrebarea din titlu, cred că răspunsul e la suprafață. Vorbim de femei independente, inteligente, sigure de sine, ambițioase, care au cu totul alte priorități. O femeie sigură de sine și de valoarea ei, pur și simplu nu simte nevoia să o facă.

Citește și: Divorțul poate fi profitabil: Top 10 cele mai scumpe divorțuri din toate timpurile!