Acestea sunt 7 cele mai mici insecte de pe pământ! Unde pot fi găsite?

Prima dată cuvântul „insectă”  a fost introdus în circulația științifică în 1758. Dintre toate varietățile de forme, vă vom prezenta cei mai mici reprezentanți și vom afla care este cea mai mică insectă și, cel mai important, datorită fotografiilor, vom afla cum arată aceste uimitoare exemplare terestre. La urma urmei, întâlnirea cu ei în viață este destul de anevoioasă. Iată cele mai mici insecte din lume.

7.Nanosella Fungi
În pădurile din partea de est a Statelor Unite, specia de gândaci este răspândită, care pentru o lungă perioadă de timp au fost considerată cea mai mică insectă. Dar apoi oamenii de știință au ajuns la concluzia că măsurătorile au fost luate cu o eroare, iar gândacul cu dimensiunea corpului de 0,39 milimetri a ocupat un onorabil al doilea loc printre cei mai mici gândaci. Dar chiar și această specie este atât de mică încât trăiește în habitatele ciupercilor de dud.

6. Scydosella musawasensis
Această specie de gândaci microscopici a fost descoperită în lumea științifică a biologiei în 1999, iar în 2015 această gândac a fost recunoscută ca fiind cea mai mică dintre insectele coleopteriene. Lungimea medie a indivizilor este de 0,337 milimetri, iar cel mai mare exemplar a crescut la 0,352 milimetri. La fel ca rudele sale, acest gândac trăiește în straturile tubulare de ciuperci de dud și și-a primit numele specific de la primul loc de detectare – în Nicaragua.

5. Megafragma mymaripenne
Această albină mică are un creier complet lipsit de cromozomi, iar ciclul de viață este de doar 5 zile. Această specie de călăreți din diversa familie Megaphragma nu crește mai mult de 0,2 milimetri. Aceste viespi sunt răspândite în aproape toate părțile lumii, cu excepția, Asiei și, bineînțeles, în Antarctica

4. Megafragma Caribea
Chiar la începutul anilor 90 ai secolului trecut, a fost descoperită o nouă specie a celor mai mici insecte, care a primit denumirea latină Megaphragma caribea. Dimensiunea insectelor din familia Trichogrammatidae nu depășește 0,171 milimetri. Habitatul lor sunt micile insule Guadelupa din Marea Caraibelor.

3. Mymaridae Haliday
Viespile megafarmului nu sunt cele mai mici, conduc viespile-miramide. Printre aceste insecte himenoptere, există indivizi care ating dimensiuni ale corpului de până la 4 milimetri și există, de asemenea, reprezentanți foarte microscopici. Entomologii au descoperit recent specimene de miramide care pot trăi cu insecte acvatice. Majoritatea acestei familii trăiește în Europa; astăzi există peste 500 de specii de viespi miramide în această parte a planetei.

2. Dicopomorpha echmepterygis
Una dintre cele mai mici insecte de pe planetă a fost descoperită de entomologi în 1997 în America Centrală. Aceste viespi parazite, din familia mare a chalcidoidelor nu cresc mai mult de 0,139 milimetri în lungime. Interesant este că femelele au aripi și sunt puțin mai mari decât masculii fără aripi. Dicopomorpha echmepterygis se hrănește cu larve ale altor insecte.

1.Alaptus 
Printre familie, deja reprezentată de mimaride, se află și cea mai mică insectă din lume – Alaptus magnathimus. A fost descoperită în 1909. Probabil, chiar dacă veți întâlni această firimitură, cu greu va fi posibil să o vedeți fără dispozitive speciale.