6 plante de interior care aduc beneficii locuinței tale

Multe persoane se confruntă cu întrebarea: Cum să obțin un interior al casei „plin de viață”, luminos și interesant? Recomandarea noastră este să îți cumperi câteva plante, dar nu obișnuite, ci care sunt capabile să aducă culoare, energie și chiar oxigen în casă.

Nu este un secret faptul că, din cauza ritmului modern al vieții, mulți nu-și permit să aibă acasă un animal de companie sau plante de interior. Îngrijirea lor este dificilă și necesită mult timp liber. Ei bine, cu referire la animale sunt de acord, dar dacă e să vorbim despre „prietenii verzi” – am o altă părere. Plantele sunt extrem de interesante din punct de vedere vizual și utile, deoarece au proprietatea de a curăța aerul de substanțe nocive.

Acestea sunt 6 plante de interior care aduc beneficii locuinței tale:

1.Pakhira Aquatics
Chiar dacă are o denumire care ne duce cu gândul la „apă”, aceasta nu necesită o îngrijire specială, deoarece acumulează o cantitate suficientă de lichid în tulpină. În plus, are nevoie de puțină lumină, iar locul ideal pentru îngrijirea acestei plante este pe fereastră, dar nu din partea de sud sau nord. Este mai bine să nu instalați această plantă pe pervarzul care este situat la nord, deoarece din lipsă de lumină trunchiul este întins și devine urât.

Din punct de vedere al aspectului estetic, dacă doriți să adăugați un element decorativ la interiorul casei, atunci plantați mai multe răsaduri într-un singur vas de flori. Drept urmare, pe măsură ce cresc, plantele Pakhira vor începe să se împletească una cu cealaltă, formând un trunchi extrem de atractiv.

2.Epipremnum Aureum
Această plantă este mai ușor de îngrijit decât precedenta. Vara, se udă aproximativ o dată la 5-7 zile, iar iarna – o dată la 10-14 zile. Va crește bine atât în apropierea ferestrei, cât și în mijlocul camerei. Cu toate acestea, se recomandă să nu o lăsați în zonele complet umbrite ale camerei, pentru a nu dispărea de pe frunze petele aurii frumoase.

Mai mult decât o plantă de casă, Epipremnum aureum este o notă decorativă elegantă, care, datorită frunzelor sale în formă de inimă, va conferi un aspect special decorului din locuință.

3.Smochinul plângător
Această plantă mai este numită ficusul lui Benjamin. Necesită să-l udați de 1-2 ori pe săptâmână. Este o plantă care preferă locurile luminoase, dar poate fi amplasată și în locuri semiluminoase. A nu se expune în direcția razelor solare, deoarece frunzele pot să se ardă și să se usuce. De asemenea, ficusul nu tolerează mutarea dintr-un loc în altul.

Această plantă este decorativă atât pentru interiorul lucuinței, cât și pentru birouri.

4.Spathiphyllum, popular cunoscut sub numele „fericirea feminină”
Planta necesită condiții de temperaturi între 15-23°C primăvara și vara, iar în perioada rece între 14-22°C. Prin urmare, în funcție de sezon, locația plantei poate varia. Preferă o cameră bine luminată, cu umiditate constantă.

Această plantă tropicală vă va încânta cu flori albe frumoase pentru o lungă perioadă de timp dacă îi oferiți udare abundentă – o dată la 3 zile.

5.Chlorophytum
Este una dintre cele mai bune plante în ceea ce privește curățarea de toxine a aerului și a substanțelor dăunătoare din cameră. Absoarbe gazele și formaldehidelor periculoase. Îngrijirea este simplă. Principalul lucru este să-i oferi udare regulată de 1-2 ori pe săptămână și un pervaz cu lumină moderată. Asta e tot!

Acest prieten nepretențios are frunze înguste de culoare verde închis și verde deschis, ceea ce îl face un element incredibil de elegant, care se potrivește aproape oricărui stil de interior.

6.Nephrolepis sublim
O ferigă cu frunze flexibile distanțate, perfectă pentru baia ta! Datorită faptului că nu preferă vremea caldă și razele directe ale soarelui, agrează un „climat” ușor umed și temperaturi moderate.

Nephrolepis, la fel ca planta anterioară, are capacitatea de a absorbi substanțe și gaze toxice. În plus, este un indicator al poluării atmosferei, deoarece la concentrații mari de substanțe nocive poate muri. Acest lucru ar fi un semn că nu este bine pentru sănătatea dumneavoastră să locuiți într-o astfel de încăpere!