6 articole cumpărate ieftin și vândute cu milioane de dolari!

Știi acea senzație uimitoare când găsești bani în buzunarul unei haine vechi? Apoi, îți poți imagina cu ușurință ce au simțit niște oameni, atunci când au găsit lucruri care nu aveau nicio valoare pentru ei personal, dar au costat, după cum s-a dovedit ulterior, mulți bani. Aceste 20 de povești pe care le-am pus pregătit sunt despre cei norocoși, care au găsit gunoi pe marginea drumului care a costat mii de dolari sau care s-a dovedit a fi mult mai valoros decât se credea inițial.

Toate acestea, fără îndoială, te fac să crezi că, uneori, o vizită obișnuită la un magazin second-hand sau studierea conținutului unui tomberon poate duce la descoperiri atât de uimitoare. Deci, iată acești 6 de oameni norocoși ale căror lucruri vechi (găsite, cumpărate sau moștenite) s-au dovedit a fi în valoare de o avere.

1. Inel cu diamant în valoare de 607 mii de dolari

Deborah Goddard, rezidentă din vestul Londrei, a cumpărat un inel de sticlă la o vânzare de pantofi în 1986 pentru doar 13 dolari. Timp de 33 de ani, l-a considerat destul de inutil până când a trebuit să-și vândă multe dintre bunurile sale, când mama ei și-a pierdut toate economiile din cauza înșelătoriei unei rude. Atunci Deborah a descoperit că inelul era împodobit cu un diamant de 26,27 carate.

„Când am venit la bijutier, aproape că a leșinat, a spus:„ Știi ce este asta? Acesta este un diamant! ” “Am stat toată noaptea privindu-l, fără să știu ce să fac”, a spus Debra reporterilor. Femeia a adus inelul la licitație și a câștigat o sumedenie: 607.900 de dolari.

Deborah a recunoscut că a cheltuit majoritatea veniturilor pentru mama ei, întrucât credea că „aceasta este karma pentru toate lucrurile rele, în urma căreia mama mea a fost lipsită de toate”. Ea a spus că și-a dus mama în vacanță în Barbados, la văzut pe Tom Jones, Celine Dion în Vegas și și-a cumpărat o haină de blană.

2. Declarația de independență a SUA în valoare de 2,42 milioane de dolari

În 1776, au fost tipărite 500 de exemplare ale Declarației de Independență a Statelor Unite și se știe că numai 23 de exemplare au supraviețuit până în 1989. În același an, un bărbat din Philadelphia a cumpărat un tablou vechi la o piață de vechituri cu 4 dolari pentru că îi plăcea rama.

După ce s-a rupt, bărbatul a descoperit un document care s-a dovedit a fi o copie a Declarației de Independență, ascunsă între pânză și suportul acesteia. Documentul a fost ulterior vândut la licitație pentru 2,42 milioane de dolari.

3. Ou Faberge în valoare de 20 de milioane de dolari

Un antreprenor de fier vechi a cumpărat un ou de aur cu aproximativ 14.000 de dolari, sperând să profite din revânzarea articolului din cauza conținutului său de metale prețioase. Dar sa dovedit că un dealer de fier vechi a găsit unul dintre cele opt ouă Imperial Faberge dispărute la o piață de vechituri din Midwestul american.

Dealerul a început să bănuiască că are ceva cu adevărat rar după ce a citit un articol pe internet despre un ou de Paște Imperial Faberge făcut pentru familia regală rusă. El l-a contactat pe Kieran McCarthy din Wartski, care este specializat în artefacte rusești, care a confirmat că oul este într-adevăr autentic și a aranjat să-l vândă unui colecționar.

Atât cumpărătorul, cât și vânzătorul oului de Paște Faberge au dorit să rămână anonimi, iar prețul piesei rare nu a fost, de asemenea, dezvăluit. Cu toate acestea, experții sugerează că oul valorează undeva la 20 de milioane de dolari.

4. Perla gigantică în valoare de 100 de milioane de dolari

Când, în timpul unei furtuni, ancora unui pescar a prins ceva, ce a considerat a fi o piatră, a luat-o cu el ca talisman de noroc. Acest bărbat a găsit-o în 2006 pe insula Palawan, Filipine, și a păstrat-o timp de 10 ani în casa lui, înainte ca aceasta să ia foc și a fost nevoită să fie curățată.

În 2016, a dus piatra la biroul local de turism din Puerto Princesca, unde s-a confirmat că piatra era de fapt o scoică gigantică. Se spune că perla gigantică de 34 de kilograme măsoară 30,48 cm lățime și 67 cm lungime de 2,2 picioare valorează 100 de milioane de dolari.

5. Pictură de John Constable în valoare de 400 de mii de dolari

Cumpărat la licitație și depozitat într-un dulap de ani de zile, acest tablou mic a valorat aproape o jumătate de milion de dolari. Tabloul de dimensiuni poștale a fost achiziționat cu doar 30 de lire sterline (aproximativ 38 de dolari) în orașul britanic Canterbury la începutul anilor 2000.

Reprezintă un peisaj din secolul al XIX-lea, cu o semnătură abia vizibilă pe spate. Semnătura a fost cea care l-a determinat pe proprietar să prezinte tabloul dealerului de antichități și expertului în contrafaceri.

“Ancheta noastră confirmă faptul că acest articol a trecut prin mai multe mâini de-a lungul anilor și nu a fost niciodată vândut”, a declarat expertul Curtis Dowling pentru Reuters. După cum se dovedește, peisajul a fost pictat de pictorul John Constable din secolul al XIX-lea și a costat aproximativ 400.000 de dolari.

6. Inel cu un diamant și un rubin în valoare de 400 de mii de dolari

O femeie a moștenit bijuteriile de la străbunica ei, care era soția unui congresman în anii 1920. Privită la Antiques Roadshow în 1998, experții au spus că deține un pandantiv cu două diamante de 12.000 $ și un inel cu diamante și rubin de 80.000 $.

Mai mult, brățara cu diamante cu rubine costă 165.000 de dolari. În 2013, experții emisiunii au declarat presei că valoarea articolelor a crescut de la difuzarea episodului în 1998. Conform standardelor actuale, aceste articole valorează undeva la 400.000 USD.