5 plante care vor crea o atmosferă tropicală într-un apartament obișnuit

Plantele din selecția noastră te vor ajuta să creezi o atmosferă tropicală prin aspectul lor, frunzele mari și florile neobișnuite. Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea lor.

1. Alocasia

Cunoscută și sub numele de „urechea elefantului”, datorită frunzelor sale uriașe, ciudat de alungite. Puteți găsi în florării plante de Alocasia care au frunze lucioase, cu aspect ceros.

Udați planta de două ori pe săptămână în timpul iernii și o dată la două zile în timpul verii. Alocasia are o caracteristică remarcabilă: dacă se udă prea mult, va începe să elimine excesul de apă prin frunze. Prin urmare, se recomandă să limitați udarea imediat ce se observă umezeala pe frunze și apar picături de apă. Nu uitați să scurgeți excesul de apă din tava de scurgere.

2. Anthurium

Deoarece este o plantă tropicală, se va simți bine la o temperatură de 23-28°C. Evitați amplasarea anthuriumului pe pervazul unei ferestre orientate spre sud, deoarece îi place lumina moale, difuză. De asemenea, păstrați-o departe de curenți de aer și stropiți frunzele în mod regulat cu un pulverizator.

Important: Anthurium nu le plac ghivecele prea mari. Asigurați-vă că diametrul ghiveciului este astfel încât să nu rămână mai mult de 5-7 cm de la tulpini până la marginea plantei.

3. Phoenix (Palmier de curmal)

 

Această plantă tropicală este ușor de îngrijit. Pasionații pot încerca chiar să o cultive ei înșiși dintr-o sămânță de curmale. Ghiveciul trebuie așezat într-o cameră luminoasă și bine ventilată. La sfârșitul primăverii, când temperatura crește peste 15 °C, planta poate fi așezată pe balcon.

Atunci când stabiliți un program de udare, urmăriți frunzele. Dacă se lasă să cadă, înseamnă că nu este suficientă umiditate, iar dacă apar pete maronii, înseamnă că este prea multă apă. Nu uitați să scurgeți tava. În cazul în care rădăcinile prezintă semne de putrefacție, planta trebuie replantată imediat în pământ proaspăt.

4. Strelitzia

În condiții bune, Strelitzia crește până la o înălțime de aproximativ 170-190 cm. Arată foarte izbitor în interior datorită tulpinilor sale în creștere densă, cu frunze mari. Dar cea mai bună parte este perioada de înflorire, cunoscută și sub numele de “pasărea paradisului”. Florile sale seamănă cu adevărat cu capul unei păsări cu un cioc lung și roșu și o creastă portocalie.

Se simte bine la temperatura camerei, dar are nevoie de multă apă stătătoare în timpul lunilor calde. În timpul iernii, udarea va trebui redusă la o dată sau de două ori pe săptămână.

5. Calatea

O trăsătură interesantă a acestei plante tropicale este că își ridică frunzele mai sus la apusul soarelui și de aceea este numită “floare de rugăciune”.

Calatea are nevoie de 12-14 ore de soare pe zi în timpul sezonului cald, așa că cel mai bine este să puneți ghiveciul într-o cameră cu ferestre orientate spre sud. Se udă de 2-3 ori pe săptămână cu apă caldă, decantată. Dacă frunzele își pierd elasticitatea, opriți udarea și așteptați ca stratul superior al solului să se usuce. Dacă acest lucru nu ajută, planta trebuie replantată, iar sistemul radicular trebuie tratat cu un produs special împotriva degradării.