5 lucruri pe care înainte le cumpărau doar bogații, iar astăzi și le permite oricine!

Timpul trece, valorile se schimbă, noi ne schimbăm, iar ceea ce ieri era la ordinea zilei, astăzi este învechit și demodat. Lucrurile își pierd valoarea în timp și trebuie să acceptăm realitatea cu demnitate. Vacanțele la mare, telefoanele scumpe și mașinile luxoase nu mai sunt de mult un atribut al prosperității. Iată 5 lucruri pe care înainte le cumpărau doar oamenii prosperi, iar astăzi și le permite oricine.

#1. Mașina de spălat vase

Acum câteva decenii, mașina de spălat vase era un know-how care putea fi întâlnit doar în casele bogaților. Dar, cu timpul, la fel cum s-a întâmplat cu smartphone-urile și toate tehnologiile digitale, mașina de spălat vase a devenit un bun accesibil tuturor, care, pe deasupra, poate fi cumpărat și în rate.

#2. Vacanța la mare

Înainte plecau în străinătate la mare doar bogătașii și pătura de mijloc. Însă cu apariția curselor low-cost, dezvoltarea pachetelor turistice integrate și aderarea la UE – vacanțele în Grecia sau Barcelona au devenit mai accesibile ca niciodată până acum. Astăzi, un student de rând, care are o bursă și un job part-time poate pleca în toată vara la mare.

#3. Servicii de curățenie

Ce îmi place la vremurile în care trăim, este că toate firmele din sectorul terțiar tind să-și optimizeze procesele, ca produsul final să fie cât mai ieftin și eficient. Pe zi ce trece, serviciile turistice, livrarea, platformele comerciale și restul comodităților devin mai simple și mai accesibile pentru consumatorul final. Iar serviciile de cleaning nu sunt o excepție. Datorită optimizării, ceea ce mai ieri era un moft al aristocraților, astăzi a devenit o realitate pentru foarte multe persoane.

#4. Sushi

Fructele de mare și sushi-ul întotdeauna au fost un atribut al celor privilegiați. Este clar că la un moment dat, sushi a fost un fel de mâncare exotică, pe care o consumau doar cei cu buzunarul gros. Dar acum, sushi se vând la fiecare colț și am impresia că tinerii s-au cam săturat de ele.

#5. SPA

Înainte mergeau la SPA doar soțiile bogătașilor și o făceau cu multă pompă și fast. Astăzi, o zi de răsfăț la SPA își permite orice femeie care ține la confortul ei fizic și emoțional.

Citește și: 10 lucruri pe care săracii le fac mereu, iar bogații nu le fac niciodată!