5 fapte curioase despre cea mai rară culoare a ochilor. Poziția specialiștilor.

Cea mai rară culoare a ochilor este considerată a fi verde, deoarece există foarte puțini oameni pe planetă, care posedă așa culoare – nu mai mult de 5% din populația totală a lumii. De aceea, această culoare, pentru mulți este asociată cu abilități mistice.

În acest material v-am pregătit 5 fapte interesante despre oamenii cu ochi verzi, ce merită să fie cunoscute:

1.În timpul Evului Mediu, multe persoane cu ochii verzi, erau considerate complici ai forțelor întunecate. Cu toate acestea, persoana cu ochi verzi, indiferent de sexul său, era considerată un vrăjitor puternic, capabilă să blesteme o altă persoană cu puterea gândirii.

2. Pentru frumusețe trebuie să plătești cu sănătatea ta: deoarece ochii nu sunt suficienți de protejați (spre deosebire de maro, gri și albastru), proprietarii ochilor verzi au mai mari șanse decât celelalte să viziteze mai des un oftalmolog.

3. După cum ne-am putea aștepta, proprietarii unei culori rare ale ochilor sunt considerați de mulți ca fiind mai frumoși decât oamenii „obișnuiți”. Se spune că culoare ochilor verzi este întâlnită mai frecvent printre reprezentantele sexului frumos.

4. De fapt, oamenii cu ochii verzi nu există. Toate acestea sunt o iluzie optică, datorită refracției speciale a luminii, care creează această impresie de nuanță verde a ochilor.

5. Se crede că proprietarii de ochi verzi nu sunt doar frumoși, ci și parteneri fideli de viață.