5 curiozități uimitoare, despre cel mai vizitat muzeu din lume

Vacanțele sunt o sursă perfectă pentru a prinde la energie și a încărca bateriile. De altfel, atunci când turiștii vizitează o nouă țară, cei responsabili încearcă întotdeauna să intre și să viziteze muzeele populare pentru a vedea cu ochii lor, obiecte de artă celebre.

Există multe muzee celebre în lume, dar Muzeul Luvru, situat în capitala Franței, rămâne cel mai vizitat.

Ce fapte curioase și interesante despre Luvru trebuie de știut:

1.Acest muzeu are probabil, cel mai mare număr de exponate. Experții consideră că există cel puțin 380.000 de obiecte expuse. Mai mult decât atât, doar o mică parte a acestora este pusă spre vizita turiștilor și asta din cauza lipsei de spațiu.

2. Puțini oameni știu că înainte de construirea mărețului muzeu a existat o vastă pădure pe acest loc, unde vânătorilor le plăcea să meargă.

3. Cea mai faimoasă și populară pictură este celebra “Mona Lisa”. Au încercat chiar să o fure de mai multe ori, dar pânza este sub o protecție foarte serioasă.

4. În timpul celui de-al doilea război mondial, lucrătorii muzeului au făcut tot posibilul să ascundă de mai multe furturi capodoperele artei mondiale. Și într-un final au reușit să protejeze exponatele.

5. Luvrul tratează artiștii aspiranți cu mult respect, așa că le se permite chiar să facă copiile unor opere celebre în anumite momente și perioade ale anului.

Sperăm ca următoarea dată când veți ajunge la Luvru, veți vedea deja lucrurile cu alți ochi și mult mai complex. Vă mulțumim că ne citiți și ne sunteți fideli.