4 gesturi în trafic, pe care nu le știe orice șofer, deși ar trebui

Chiar și cei care abia învață la școala de șoferie știu că pornirea pentru câteva secunde a avertizorului de avarie înseamnă „mulțumesc” sau „scuze”. Un gest la fel de popular este și pornirea farurilor la faza lungă pentru un moment. Acesta îl atenționează pe șoferul care merge în direcția opusă că prin apropiere este un echipaj de poliție. Cu ajutorul farurilor, automobiliștii mai roagă să fie lăsați să treacă pentru că se grăbesc sau comunică respectuos că sunt gata să ofere calea celor ce au nevoie.

Dar pe lângă aceste gesturi populare, mai există și altele demult uitate, de care începătorii nici n-au auzit.

De exemplu, dacă șoferul automobilui din față apasă în mod repetat pe frână și se aprind stop semnalizatoarele, asta încă nu înseamnă că la volan este o blondă sau un șofer pus pe glume. Astfel, acesta spune că tu te-ai apropiat prea tare și te roagă să păstrezi distanța.

O altă situație: faci depășire, după depășire și prin mișcări șerpuite aproape ca Vin Diesel din Fast and Furious ajungi la semafor. În scurt timp, te ajunge din urmă o altă mașină, iar persoana de la volan se face că bate din palme. Așteaptă! Încă nu te bucura și nu te crede tare. În primul rând, oprește în afara carosabilului și vezi că, cel mai probabil, ai portbagajul deschis.

În caz că o mașină ajunge în rând cu tine, iar șoferul încearcă să-ți arate un cerc în aer indicând cu degetul în jos, oprește-te din nou și verifică roțile. Cel mai probabil, ai vreuna desumflată.

O palmă dreaptă îndreptată spre colegul din trafic este un gest pe care ar vrea să-l vadă oricine. El indică recunoștință, în cazul în care i-ai cedat trecerea sau i-ai făcut vreo favoare.

Folosește aceste gesturi ca să-ți ușurezi parcursul într-un trafic aglomerat. Cu siguranță, o  să-ți prindă bine!