34 cei mai frumoși copaci bonsai din lume: îți vor tăia respirația cu frumusețea lor unică

Copacii bonsai sunt pur și simplu uimitori. Arată deosebit, decorează interiorul, purifică aerul, te înveselesc și eliberează stresul. În plus, îngrijirea copacilor bonsai este un hobby grozav, deoarece acești copaci își răsplătesc cu generozitate proprietarii pentru îngrijirea lor cu frumusețea lor.

Oamenii au grijă de copacii bonsai de peste o mie de ani. Cea mai veche practică horticolă de cultivare a bonsaiului își are originea în China, unde acești copaci erau cunoscuți ca „penzai” și apoi redenumiți sub influența budismului zen japonez.

Plantele sunt mici datorită principiilor limitative ale îngrijirii lor: tăierea frunzelor și mugurilor, tăierea ramurilor, reducerea solului și a ghiveciului, îngrășământ insuficient în sol. Este puțin probabil ca vreo plantă să supraviețuiască în astfel de condiții, dar printr-un proces delicat, laborios și persistent, aceste plante se dovedesc a fi pur și simplu uimitoare.
Astăzi, cei mai frumoși copaci bonsai sunt creați de meșteri japonezi. Cel mai faimos dintre ei este domnul Miyagi. Lucrării sale uimitoare îi va fi dedicată această selecție de fotografii. Votează-ți copacul preferat!

1. Bonsai, pădure de arțar toamna

2. Acest copac bonsai are peste 800 de ani

3. Wisteria

4. Acest copac bonsai de 390 de ani a supraviețuit bombardamentului de la Hiroshima

5. Măr înflorit

6. Bonsai sub forma unei copii reduse a pădurii

7. Azalea

8. Arțar roșu sau japonez

9. Măr cu fructe

10. Glicina

11. Bonsai și casă pentru hobbiți

12. Bonsai pe un trunchi de copac înecat

13. Bonsai cu ardei iute

14. Sakura

15. Ranetki

16. Magnolie

17. Azalea

18. Piracanta

19. Arțar japonez

20. Arțar galben de toamnă

21. Pădurea de toamnă

22. Bonsai de măr

23. Liliac

24. Acest copac bonsai are peste 150 de ani

25. Bougainvillea

26. Wisteria Bonsai

27. Coastal Redwood Bonsai

28. Sakura

29.Bougainvillea

30. Redwood

31. Rodie

32. Portland, Lan Su Yuan Penjing

33. Arțar japonez

34.

Arta modernă a bonsai-ului este originară din China, fiind veche de cel puțin 2,000 de ani. Pe parcursul multor secole, japonezii au rafinat tehnica artei bonsaiului, până în punctul în care un specimen vechi a fost considerat și prețuit drept “obiect de familie”. Bonsaiul a fost puțin cunoscut în Vest înainte de secolul al XX-lea. În 1909, a avut loc o expoziție de bonsai în Londra unde această plantă exotică s-a bucurat de o mare admirație în rândul europenilor.

Dar ție care dintre aceste modele de bonsai ți-a plăcut cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! de asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !